DOBRO JE DA SMO VAS SE REŠILI: Hrvatska ambasadorka JE USRED BRISELA IZBOGORILA OVO! U sali MUK!
Bregzit, Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

LAPSUS ILI?

DOBRO JE DA SMO VAS SE REŠILI: Hrvatska ambasadorka JE USRED BRISELA IZBOGORILA OVO! U sali MUK!


Britanski ambasador Tim Barou se u svakom slučaju nije uvredio, već je to shvatio kao lapsus koji je dobrodušan i smešan

Objavljeno:

Hrvatska ambasadorka pri Evropskoj uniji u Briselu Irena Andrasi čestitala je Velikoj Britaniji izlazak iz tog bloka rečima: "Hvala, doviđenja i dobro je da smo vas se rešili", piše danas londonski Fajnenšel tajms.

Andrasi je na poslednjem sastanku u savetu EU uoči Bregzita krajem prošle nedelje na engleskom jeziku rekla: Thank you, goodbye and good riddance, pri čemu je, kako tumači londonski list, verovatno pomešala dva izraza i napravila lapsus, prenosi zagrebački Večernji list.

Izraz "good riddance" na engleskom znači da je dobro da se neko nekoga rešio, dok good luck znači srećno, pa hrvatska ambasadorka ili to nije znala da ne znači, ili joj se dogodio lapsus, navodi Fajnenešl tajms.

Britanski ambasador Tim Barou se u svakom slučaju nije uvredio, već je to shvatio kao lapsus koji je dobrodušan i smešan.

" Sve je prošlo u najboljem redu, bila je to greškica", izjavio je jedan diplomatski izvor za Večernji.

Na slučaj se kao šalu osvrnula i Andrasi, koja je na Tviteru napisala: "Još jedna stvar koju delimo s našim britanskim prijateljima - dobar smisao za humor".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.