ZBOG ENE JE U FIRMI SMIŠLJENO NOVO RADNO MESTO: Skandal u DRŽAVNOM PREDUZEĆU zbog STRANAČKOG ZAPOŠLJAVANJA!
Ena se zaposlila na do tada nepostojeće radno mesto, Foto: Printscreen Instagram

HRVATSKA BRUJI

ZBOG ENE JE U FIRMI SMIŠLJENO NOVO RADNO MESTO: Skandal u DRŽAVNOM PREDUZEĆU zbog STRANAČKOG ZAPOŠLJAVANJA!

Radno mesto na koje je zaposlena uopšte nije postojalo u firmi do decembra

Objavljeno:

Sredinom januara je radnica hrvatske plinare Ena Ercegovac (25) postala upravnica Službe za nabavu, analitiku, marketing i izveštavanje.

Upravnici službe su funkcije koje se nalaze u hijerarhiji odmah ispod članova uprave firme.

Radno mesto na koje je zaposlena uopšte nije postojalo u firmi do decembra. A svi upravnici službi morali su imati, umesto današnjih tri godine, pet godina iskustva.

Odleteo je i direktor koji se protivio takvoj sistematizaciji te smanjenju godina iskustva kako bi Ercegovac mogla biti promovisana. Na novom radnome mestu ova mlada HDZ-ovka imaće osnovnu platu od oko 15.000 kuna bruto (oko 9700 kuna neto), ali na to idu još dodaci.

Sve je počelo u proleće 2017. godine. Ercegovac je tad bila, ali je i sad bliska saradnica predsednika zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića, koji je u međuvremenu napredovao te je danas i glavni državni inspektor.

Mikulić je 2017. bio predsednik Gradske skupštine i raspisao je konkurs dva meseca pre izbora. Želeo je zaposliti osobu koja će mu pomagati u radu s medijima. Ercegovac mu je već neformalno pomagala u tom poslu, a kad su 24sata otkrila da je konkurs rezervisan za Enu, od svega se odustalo.

foto: Printscreen Instagram

Ali nije prošlo ni mesec dana od tog teksta, Ercegovac je zaposlena u Gradskoj plinari - Opskrba na mestu samostalnog referenta. Tad je za to radno mesto bilo potrebno tri godine iskustva, a Ercegovac je imala godinu i dva meseca iskustva radeći za zagrebački HDZ.

Već sledeće godine napreduje za upravnicu Odeljenja za korporativne komunikacije i marketing. Opet je za to radno mesto trebalo tri godine iskustva, a ona je imala dve godine i dva meseca, pokazuju dokumenti koje poseduje portal "24 sata".

Treba napomenuti da Plinaru vodi HDZ-ovac Igor Pirija, a predsednik nadzornog odbora je opet HDZ-ovac Bernard Mršo. HDZ je u koaliciji s Milanom Bandićem pa su njihovi ljudi dobili tu firmu.

Više sagovornika je za "24 sata" potvrdilo da Mikulić “vuče konce” u firmi. Međutim, u proleće prošle godine drugi član uprave postaje i nestranački Igor Šadura, koji ima iskustva u poslovanju s plinom.

- Šadura je otišao nakon samo devet meseci jer se protivio novoj sistematizaciji koja je bila podešena za nju - kaže sagovornik iz Plinare.

Šadura to nije hteo ni potvrditi ni opovrgnuti, samo se nasmejao kad su ga pitali je li to toano. I rekao da je to sad iza njega. U upravi Zagrebačkog holdinga pak tvrde da Šadura nije smenjen zbog nove sistematizacije, nego zbog neslaganja u viziji firme.

Mikulić se nije javio novinarima, Ercegovac je rekla da nema šta dodati odgovoru iz firme. Iz Gradske plinare - Opskrba poručili su da ona ima uslove za novo radno mesto, ali su ignorisali upit o prethodna dva radna mesta. Ali tvrde da ona ima iskustva jer je radila i u drugim renomiranim firmamam te medijima.

Imaju i obrazloženje zašto su spustili godine traženog iskustva u novoj sistematizaciji s tri na pet za upravnike službe.

- Te promene imaju za cilj zapošljavanje mladih i visokoobrazovanih stručnjaka s potencijalom za rukovodeće pozicije. Zapošljavanjem mladih stručnjaka želimo održati lidersku poziciju na tržištu - zaključuju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.