SKANDALOZAN SNIMAK IZ BALKANSKE BOLNICE: Doktorka vodi privatan razgovor usred pregleda BOLESNOG DETETA (VIDEO)
Otac snimio neprofesionalno ponašanje, Foto: Youtube printscreen

STRAŠNO

SKANDALOZAN SNIMAK IZ BALKANSKE BOLNICE: Doktorka vodi privatan razgovor usred pregleda BOLESNOG DETETA (VIDEO)

"Pričala je barem sedam minuta, a nakon toga sam počeo da snimam"

Objavljeno:

- Doveo sam dete na pregled u dubrovačku bolnicu zbog visoke temperature. Lekarka nas je primila, preslušala je ćerku, pregledala joj grlo i pitala je kolika joj je temperatura. Tada joj je zazvonio telefon. Pričala je barem sedam minuta, a nakon toga sam počeo da snimam. Razgovarala je, smejala se, nije se ni obazirala na ćerku ni na mene - rekao je otac za dubrovački insider.

- Vanka je bilo još dece i roditelja koji su čekali red. Ali, doktorka je bila zauzeta privatnim stvarima. Onda je izašla iz prostorije bez da nas je pogledala i obratila nam se uopšte pa sam pitao medicinsku sestru hoće li se vratiti kako bi razgovarala s nama, još pogledati moju ćerku? Dobio sam odgovor da je doktorica napisala uput za vađenje krvi. Kad se vratila nakon nekog vremena pitala je: "Gde smo ono stali?", nije se ni sećala zašto smo došli. Moja devojčica ima grip, nije ništa strašno, ali se pitam kakav je ovo odnos prema pacijentima, poglavito deci? Je li normalno da se usred pregleda obavljaju privatni razgovori? Moglo je biti i drugačije, moglo je nešto ozbiljno biti mom detetu, ona nije bilo koncentrisana na svoj posao, koji je jedan od najodgovornijih na svetu - ispričao je otac.

Portal "24 sata" je nazvao lekarku u koja radi na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Dubrovnik.

- Nažalost, da, videla sam taj snimak. Sve je to jadno i deplasirano, rekla je lekarka za "24 sata".

- Ja sam obavila pregled i anamnezu, napisala sam i uput. Snimak je nastao kad su dokumenti bili kod sestre na obradi. Meni je bio rođendan, zvala me prijateljica i naravno da sam se nasmejala. Ponavljam, u tom trenutku je moj deo posla bio gotov te je dokumentacija bila na obradi kod sestre. Umesto da oca i devojčicu izbacim na hodnik dok čekaju dokumente, oni su sedeli u mojoj ordinaciji. Ovo je hajka na poštene doktore, ja tu radim već 30 godina i, iskreno, zbog ovakvih mi stvari dođe da dam otkaz. Ne želim da se više piše o tome, ovo je jadno - rekla je doktorka.

Majka devojčice koja je bila na pregledu takođe je dala izjavu za Dubrovački insider.

- Verujte mi, ovo bi se drugačije odigralo da sam bila tu. Ovako izignorisati bolesno dete, ne razgovarati ni sa ocem ni sa bakom o detetovom stanju, reći bilo što, voditi privatne razgovore, izaći preko vrata bez reči? Saznala sam sve tek kad sam došla doma s posla, jer su znali koliko ću se uzrujati. Da sam bila tamo, ne bih to dopustila, bio bi drugačiji scenario - rekla je majka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.