ADVOKAT UBICE IZ SPLITA NAKON PRVOG SUSRETA IZNEO SVE DETALJE: Filipove reči su ga UZNEMIRILE (VIDEO)
Šerić otkrio sve o ubici, Foto: Youtube printscreen / Facebook printscreen

ON ĆE GA BRANITI

ADVOKAT UBICE IZ SPLITA NAKON PRVOG SUSRETA IZNEO SVE DETALJE: Filipove reči su ga UZNEMIRILE (VIDEO)

Advokat je dodao i da o sadržaju razgovora ne može govoriti jer to ne bi bilo etično, no razgovor je, tvrdi, bio štur i kratak

Objavljeno:

Zagrebački advokat Branko Šerić u ponedeljak je obavio prvi razgovor sa svojim branjenikom osumnjičenim za trostruko ubistvo Filipom Zavadlavom (25) koji se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, no Zavadlav ga, kaže, nije shvatio.

Advokat je dodao i da o sadržaju razgovora ne može govoriti jer to ne bi bilo etično, no razgovor je, tvrdi, bio štur i kratak.

Napominje i kako nije uspeo da ostvari uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima ali to nije ni očekivao.

Zavadlav, ističe Šerić, zna da je on njegov advokat.

Dok god veštačenje traje, Zavadlav ostaje u istražnom zatvoru, rekao je Šerić i dodao:

- Nije samo pitanje kada će završiti veštačenje jer se radi o najtežoj mogućoj kvalifikaciji. Ne samo da ne treba očekivati puštanje iz pritvora, nego niti da će izaći iz istražnog zatvora. Dok god traje veštačenje, on će biti tu, ali radi njegove sigurnosti mislim da će to biti i duže. Mora biti tu koliko god bude trebalo, a mislim da će biti i duže.

Dodao je i da Zavadlav nije svestan toga što je učinio i kakva bi ga kazna zbog toga mogla čekati.

- Rekao mi je kako se zove, ja sam mu se predstavio, zadovoljan je angažmanom ali u razgovoru je insuficijentan. Pokušao sam po svaku cenu mu preneti kvalifikaciju koja mu se stavlja na teret. On to ne shvata, ne shvata koja je kazna koja mu se može izreći u slučaju da bude proglašen krivim. Ne shvata šta je uradio. Nije svestan...

Upitan o tome kada se očekuje svedočenje oca i brata Filipa Zavadlava, koji prošle nedelje nisu izneli svoj iskaz zbog stresa, advokat Šerić kaže:

- Oni očekuju da ja budem i državni tužilac i sudija istrage, ali i da budem na tom ispitivanju...

Šerić kaže da je Filipu pričao i o protestu podrške koji se za njega sprema u Splitu, ali on ni to nije mogao shvatiti. Šerić je dodao da on na protest neće ići.

- Ja ne idem na protest. Podržavam svaki protest koji je legalan i legitiman u odnosu na vakuume u sustavu i treba protestirati, ali lično neću ići jer bi ispalo da politizujem ovaj krivični postupak a to mi nije ni na kraj pameti. Neću politiku u moju butigu - zaključio je Šerić.

Zagrebački advokat splitskog porekla Branko Šerić i službeno je u sredu postao izabrani branitelj trostrukog ubice Filipa Zavadlava (25) u čije ime mu je punomoć potpisao Filipov otac.

Zavadlav je nedavno u središtu Splita počinio trostruko ubistvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban da iznese obranu u tužiteljstvu proglašen je raspravno nesposobnim i poslan u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.