SRBIN JE SA OVE TRI REČI PREVARIO HRVATASKE POLICAJCE I POBEGAO: Ceo Balkan priča o ovome!
Ilustracija, Foto: Beta/Milan Obradović

bekstvo iz remetinca

SRBIN JE SA OVE TRI REČI PREVARIO HRVATASKE POLICAJCE I POBEGAO: Ceo Balkan priča o ovome!

On je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi

Objavljeno: 14:29h

Iz KB "Sestara milosrdnica" u nedelju je pobegao zatvorenik remetinečkog zatvora Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije, gde ima i prebivalište i gde mu živi porodica, a iskoristio je trenutak dok je bio na WC-u i napustio je bolnicu gde je bio na lečenju.

Zatvorenik Đorđević dovezen je na hitni bolnički prijem u KB Sestre milosrdnice nakon što je u pritvoru obavestio nadležene da je 'nešto progutao' i da mu nije dobro.

No, lekari su utvrdili da zatvorenik nije životno ugrožen pa mu je dan laksativ (sredstvo za čišćenje creva) a lekari su i dalje pratili njegovo zdravstveno stanje.

Zbog laksativa u nekoliko je navrata morao na WC do kuda su ga pratili pravosudni policajci i skidali mu lisice. U jednom trenutku očito je iskoristio priliku i uspeo umaknuti svojim čuvarima.

On je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rešenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019. Krajem oktobra donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je I. Đ. priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. novembra se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Nakon što je donesena nepravomoćna presuda Đorđević se žalio na rešenje o određivanju pritvora, ali mu je Županijski sud u Velikoj Gorici odbio tu žalbu i produžio pritvor. Obrazloženje zbog kojeg su ga ostavili u Remetincu bilo je da ima prebivalište u Srbiji, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku te da postoji opasnost da bi ako bi ga se pustilo na slobodu mogao postati nedostupan Hrvatskom pravosuđu ili čak i pobeći.

I Đorđević je to i učinio, pa tako postoji verovatnoća da je možda već napustio Hrvatsku. U svakom slučaju o njegovu begu odmah su obavešteni i svi granični pjelazi, a sad će se daljom istragom ustanoviti je li beg bio planiran, ima li pomagača ili više njih, te je li napustio Hrvatsku.

Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bega zatvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebačka je izdala nalog za raspisivanjem poternice za odbeglim pritvorenikom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.