FILIP JE JEDNOG ČOVEKA UBIO GREŠKOM? Uskoro će se SVE ZNATI!
Filip Zavladav, Foto: Facebook printscreen

masakr u splitu

FILIP JE JEDNOG ČOVEKA UBIO GREŠKOM? Uskoro će se SVE ZNATI!

Za sada nije jasno i je li Marin Ožić Paić zvani Pajser nastradao samo što je bio na motoru te četvrte osobe koju je ubica traži

Objavljeno:

Hrvatski državni tužilac jutros bi trebalo da ispita 25-godišnjeg Filipa Zavadlava, koji je u subotu poslepodne u središtu Splita kalašnjikovom usmrtio trojicu muškaraca.

Splitska policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog trostrukog ubojstva i opšteopasne radnje na štetu četiri osobe. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, Zavadlav je sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Filip je navodno najavljivao osvetu zbog iznuda i pretnji njegovoj porodici, govoreći da će se obračunati s odgovornima čim se vrati kući s broda, piše Jutarnji. Jedan brat uhapšenog mladića je na lečenju u Crnoj Gori, a drugi je doveden u policiju. On takođe konzumira drogu.

Prema informacijama koje su objavljene u nekim medijima, policija je protiv osumnjičenog podnosila prijave zbog nasilja u porodici kada je istukao mlađeg brata zbog čega je dobio zatvorsku, odnosno uslovnu kaznu. Navodno je bio osumnjičen i za provalu u crkvu.

Kako je objavio Dnevnik Nove TV, cela njegova porodica bila je pod prismotrom Centra za socijalni rad, a on je bio osuđen na 30 dana zatvora, no kazna mu je preinačena u uslovnu s rokom kušnje od šest meseci jer je pretukao brata. U periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav je počinio više krivičnih dela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

Policija je juče popodne završila kriminalističko istraživanje nad Zavadlavom, protiv kojega je podnela krivičnu prijavu zbog trostrukog ubistva i opšteopasne radnje te je predveče odveden pritvorskom nadzorniku, a ujutro bi trebao biti ispitan u Županijskom državnom tužilaštvu.

Podsetimo, Splićanin Filip Zavadlav u subotu je u 15:35 sati u središtu grada ubio trojicu mladića na motorima ispalivši 36 metaka te je oštetio dva vozila. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban preminuli su na licu mesta, dok je Torlak preminuo uveče u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije.

U jednom od tih propucanih vozila bile su tri osobe koje nisu bile meta napada počinitelja.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 25-godišnji hrvatski državljanin juče 11. januara 2020. godine oko 15:35 sati u Splitu, u Ulici Šperun, iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema 38-godišnjaku i 25-godišnjaku koji su se nalazili na motociklu, usled čega je 25-godišnjak zadobio povrede od kojih preminuo na mestu događaja, a 38-godišnjak je zadobio povrede od kojih je naknadno preminuo u bolnici. Nadalje, u 15:40 sati osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je u Radmilovićevoj ulici iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u smeru 25-godišnjaka koji se nalazio na motociklu. Od zadobivenih povreda 25-godišnjak je preminuo na mestu događaja. Takođe usled nekontrolisane upotrebe vatrenog oružja u Radmilovićevoj ulici oštećeno je lično vozilo u kojem su se nalazile tri osobe te su iz vatrenog oružja oštećena i dvorišna drvena vrata u Jerinoj ulici - piše policija.

Kalašnjikov kojim je Zavadlav počinio ubistva pronađen je sinoć u kontejneru u blizini mesta zločina kao i odeća koju je nosio tokom ubistva.

U potrazi za njim bilo je angažovano 150 pripadnika temeljne, saobraćajne, interventne i specijalne policije uz pomoć Antiterorističke jedinice Lučko. Uhapšen je za 2 sata i 45 minuta u jednom kafiću na Skalicama.

Policija je u nedelju, iznoseći detalje tog slučaja, odbacila mogućnost da se radilo o obračunu unutar kriminalnih grupa te izvestila kako se trenutno na kriminalističkom istraživanju nalaze tri osobe koje ne dovode u direktnu vezu s izvršenjem tog krivičnog dela, no drže da imaju veze s ubistvom.

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez je rekao da je policija zajednički vrlo brzo uspostavila stanje sigurnosti u užem centru grada poručivši da građani mogu biti mirni kada je reč o sigurnosti. Rekao je i da su ubijeni evidentirani kao počinitelji prekršaja i krivičnih dela te da su protiv njih podneli nekoliko desetaka prijava po službenoj dužnosti.

Zamenik načelnika Marko Srdarević je rekao da su nakon saznanja o ubistvu na mesto događaja uputili sve raspoložive snage, a dodatno su angažovali i policajce koji nisu bili u službi kako bi uhapsili ubojicu. Grad su blokirali iz svih pravaca i aktivirali mere zaštite državne granice i službena plovila, a u pripravi je čekao i helikopter.

Zahvalio je građanima jer su u vrlo kratkom vremenu od njih dobili celi niz korisnih saznanja nakon čega su došli do identiteta osumnjičenog, pa i do adresa na kojima bi se mogao nalaziti i na kojima su ga naposletku i locirali. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

- Naša reakcija na jučerašnji događaj je bio angažman svih naših raspoloživih snaga, ljudskih i tehničkih resursa, svih naših iskustava i znanja, što je rezultiralo hapšenjem. Primarno smo želeli zaštititi građane, pružiti im sigurnost i mislim da smo u tome uspeli - kazao je Srdarević.

U splitskoj policiji se saznaje da je tokom kasnog popodneva za vreme pretrage pronašla 135 grama kokaina u stanu jednog od juče ubijenih mladića, a oko 18 sati i automatsku pušku u kontejneru na adresi Nazorov put ispod Marjana.

Jedan od ubijenih je torcidaš, ranije su kod njega našli heroin.

Za sada nije jasno i je li Marin Ožić Paić zvani Pajser nastradao samo što je bio na motoru te četvrte osobe koju je ubica tražio. Od trojice likvidiranih mladića samo je on imao prijavu zbog dilovanja. Pre nekoliko meseci u stanu mu je pronađeno oko 200 grama heroina, piše Slobodna Dalmacija.

Pajser je bio pripadnik Torcide koja se sinoć oprostila od njega paljenjem sveća i bakljadom te transparentom na kojemu je pisalo da je ubijen ni kriv ni dužan. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- U subotu, 11. januara 2020. godine, dogodio se jedan od najcrnijih dana koji se u Splitu pamte. Tokom haosa koji je vladao na splitskim ulicama nastradao je naš prijatelj i brat s tribine Marin Ožić Paić.

Njegova najveća nesreća je ta što se našao u krivo vreme na krivome mestu. Usmrtio ga je metak koji nije bio namenjen njemu i nevini mladi život je izgubljen.

Počivaj u miru Božjem. Nikada te nećemo zaboraviti !!!

NI KRIVOG NI DUŽNOG UBILI TE BRATE, PROKLETI ONI KOJI TI MRTVO IME BLATE!

MARIN OŽIĆ PAIĆ 1995.-2020.

Protiv oca jednog od trojice ubijenih mladića u Splitu te 39-godišnjaka s kojim je u subotu oko 23:50 sati demolirao jedan kafić u Dubrovačkoj ulici u Splitu, zbog narušavanja javnog reda i mira podnesen je optužni predlog. Njih su dvojica pijani izbacili goste kafića, a stolove, stolice i drugi inventar porazbijali.

Policija je po dolasku u kafić pokušala da uhapsi obojicu, no kako su pružali otpor primenili su sredstva prisile te ih vezali lisicama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.