UBICA DILERA FILIP IMA JEDAN CRNI DETALJ U BIOGRAFIJI: Ovo se tek sad saznalo!
Foto: Facebook

bogat dosije

UBICA DILERA FILIP IMA JEDAN CRNI DETALJ U BIOGRAFIJI: Ovo se tek sad saznalo!

Cela porodica koja živi na splitskim Skalicama, odavno je pod nadzorom Centra za socijalnu rad, upravo zbog porodičnog nasilja koje se događalo

Objavljeno:

Osumnjičeni za trostruko ubistvo Filip Zavadlav (25) ima dosije u kojem su evidentirane kaznene i prekršajne prijave zbog porodičnog nasilja, krađa, teških krađa i pretnji, piše Slobodna Dalmacija.

Cela porodica koja živi na splitskim Skalicama, odavno je pod nadzorom Centra za socijalnu rad, upravo zbog porodičnog nasilja koje se događalo.

Jedan brat uhapšenog mladića je na lečenje od bolesti zavisnosti u Crnoj Gori, a drugi je takođe doveden u policiju zbog saznanja koja bi mogao imati vezano za pozadinu zločina. On je isto konzument droge koji je duboko zaglibio u kriminalni svet.

U jednoj od teških krađa Filip Zavadlav je optužen da je zajedno s majkom provalio u crkvu, a u dosjeu ima i presudu na kaznu zbog nasilja u porodici. Prijavljen je i za zločin iz mržnje zbog pretnji gej aktivisti u Splitu, ali je u konačnici u tom postupku oslobođen.

Slobodna Dalmacija saznaje takođe kako se nakon trostrukog ubistva u Varošu, Filip Zavadlav presvukao i sakrio automatsku pušku kojom je pucao. Nije uhapšen u odeći u kojoj je bio u vreme krvavog pohoda tako da nije tačna informacija da je odmah nakon zločina sedeo u lokalu i čekao policiju. U to vreme se prvo pobrinuo da se reši dokaza te je tek onda došao u kafić gde je uhapšen.

Nije za sada poznato odakle mu automatska puška AK-47 jer je policija nije pronašla. Poznato je da ni on ni članovi njegove porodice nisu policiji prijavljivali pretnje ili probleme s osobama iz splitskog kriminalnog miljea. Sve to potkopava priču o ubijanju po Splitu kako bi zaštitio brata i porodicu od zlostavljanja kriminalaca. Ubio je: Juricu Torlaka, Marina Bobana i Marina Ožića Paića zvanog Pajser.

Od njih je samo Ožić Paić imao prijavu zbog dilovanja heroinom i to par meseci kada mu je u stanu nađeno 200-tinjak grama te droge. Torlak je odslužio tri godine zatvora kada je motociklom usmrtio osmogodišnju devojčicu u Spinutu 2004. godine. Tada mu je suvozač na skuteru bio Vedran Biuk, splitski osuđivani diler i trgovac oružjem koji je takođe bio optužen u slučaju, ali je oslobođen krivice.

Formalno, to je jedina veza Jurice Torlaka s trgovinom drogom, neformalni izvori kažu kako je dilovao “u sitno”, kao i veliki deo društva koji se okuplja na Matejuški i krati dane alkoholom i opijatima.

Boban je bio problematičan od mladih dana, ali uglavnom zbog ponašanja dok zbog zlouporabe droge nije nikada prijavljen. Činjenica je da je brat Filipa Zavadlava bio takođe deo tog društva te se i sam bavio sitnim ilegalnim poslovima.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.