HRVATI STALI IZA UBICE IZ SPLITA! Fejsbuk PREPUN poruka podrške za FILIPA ZAVADLAVA!
Filip Zavadlav, Foto: Facebook

REAKCIJE NA MREŽAMA

HRVATI STALI IZA UBICE IZ SPLITA! Fejsbuk PREPUN poruka podrške za FILIPA ZAVADLAVA!

Deo korisnika društvenih mreža smatra kako su policija i druge institucije trebale ranije da reaguju

Objavljeno:

Brutalno višestruko ubistvo koje je juče u Splitu počinio 25-godišnji pomorac Filip Zavadlav izazvalo je brojne reakcije građana na društenim mrežama.

Neki od njih ogorčeni su na institucije, jer se, prema dosadašnjim informacijama radi o mladiću koji je tri muškarca, od pre poznata policiji kao pripadnici narko-miljea, ubio nakon što su ga mesecima navodno zlostavljali zbog navodnog bratovog duga.

Deo korisnika društvenih mreža smatra kako su policija i druge institucije trebale ranije da reaguju.

Na Fejsbuku je osnovana i grupa "Filip Zavadlav - heroj a ne zločinac" , gde se otvoreno daje podrška mladiću kojem preti kazna dugotrajnog zatvora, možda i u trajanju od 50 godina, zbog teških ubistava te dovođenje u opasnost života i imovine građana.

U njoj mnogi slave "herojski" čin mladog Zavadlava jer u njemu vide čin usmeren protiv dilera narkoticima, odnosno "čišćenje" splitskih gradskih ulica u narkoticima. Neki čak nude i finansijsku pomoć za angažovanje advokata, dok se pojavljuju i zahtevi da se Filipu mora dati predsedničko pomilovanje.

Ima i onih koji se ne slažu s takvim tvrdnjama, navodeći kako je svaki ljudski život - život, a svako ubistvo zločin.

Treba istaći kako je jučerašnje višestruko ubistvo najkrvavija i najbrutalnija likvidacija u poslednjih nekoliko godina u Splitu, te kako ovakvi zločini dramatično narušavaju sigurnost građana kao i percepciju sigurnosne situacije u Splitu.

O tome su se oglasili i na današnjoj konferenciji u splitskoj policiji gde su još jednom istakli kako se policija intenzivno bavi borbom protiv organiziranog kriminala, te da ješenje nije u tome da građani uzimaju pravdu u svoje ruke.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.