FILIP JE U SVOJE ŽRTVE ISPALIO 36 METAKA, policija objavila DETALJE MASAKRA U SPLITU!
Split je juče bio poprište nezapamćenog zločina, Foto: Printscreen Facebook

NEZAPAMĆEN ZLOČIN

FILIP JE U SVOJE ŽRTVE ISPALIO 36 METAKA, policija objavila DETALJE MASAKRA U SPLITU!

Načelnik je kazao da policija nije imala saznanja o mogućim pretnjama

Objavljeno:

Split je juče bio poprište nezapamćenog zločina. Okrutna likvidacija zapanjila je građane, baš kao i detalji samog zločina i informacije o motivu koje su počele da cure nakon što je priveden 25 - godišnji Filip Z. za kojeg se veruje da je počinio ubistvo. PU splitsko-dalmatinska će otkriti na konferenciji za medije u 11h detalje zločina. Na konferenciji će biti načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, zamenik načelnika Marko Srdarević i načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković. Podsećamo, sumnja se kako je 25-godišnjak ubio trojicu muškaraca jer su on i njegova porodica bili žrtve maltretiranja dilera zbog duga koji je prema dilerima imao njegov brat.

- Dosada nismo zaprimili niti jednu prijavu od počinitelja niti žrtava. Odgovorno mogu reći da je sigurnost na području grada Splita dobra. - kazao je Vitez.

Istakao je kako je Split uspešan u borbi protiv zloupotreba kriminala i organiziranog kriminala.

- Zahvalio bih se svim građanima koji su pomagali policiji. Zahvalio bih na potpori svima koji su se uključili.

Zamenik načelnika Marko Srdarević kazao je više o samoj istrazi.

- U 15:35 dobili smo prijavu o krivičnom delu. Sve raspoložive snage poslali smo na mesto događaja, paralelno smo uključili pozivanjem policijskih službenika.. Blokirali smo grad Split i aktivirali smo sve mere državne bezbednosti. Išli smo do toga da smo aktivirali službena plovila da sprečimo da neko tim putem ode iz grada Splita. Dva sata nakon počinjenog dela uhitili smo osumnjičenog koji nije pružao otpor. Istakao je kako je u akciji sudelovalo više od 150 policajaca.

- U svakom slučaju, naša reakcija je bila angažman svih iskustava. U roku dva sata i 40 minuta uhapsili smo počinitelja ovog dela. Zahvalio bih svim policijskim službenicima.

- Što se tiče ovog događaja, ne možemo razgovarati o motivu. Ovaj događaj ne možemo dovesti u vezu sa sukobom unutar kriminalnih skupina. - kazao je Matković.

- Pronađeno je 36 čahura na mestu zločin. Radi se o automatskom oružju - istakao je Matković i dodao:

- Kad je krenuo snimak da se širi na društvenim mrežama, dobili smo saznanja o tome ko bi bila meta. Tri osobe uhapšene ne dovode se u vezu s počiniocem krivičnog dela, ali dovode se u vezu s delom. Jedan od troje moguća je meta.

Načelnik je kazao da policija nije imala saznanja o mogućim pretnjama.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.