FILIP JE IŠAO PO SPLITU I REDOM UBIJAO DILERE: Poznati su njihovi identiteti, SVI SU BILI TEŠKI KRIMINALCI!
Hrvatska policija / ilustracija, Foto: Facebook

najnoviji detalji

FILIP JE IŠAO PO SPLITU I REDOM UBIJAO DILERE: Poznati su njihovi identiteti, SVI SU BILI TEŠKI KRIMINALCI!

Paić i Boban izgubili su život na mestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici

Objavljeno: 09:36h

U subotu naveče otkriveni su identiteti osoba koje su ubijene u masakru u središtu Splita. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak, svi redom povezani s narko miljeom. Paić i Boban izgubili su život na mestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici, piše Slobodna Dalmacija.

Jurica Torlak (38) je 2004. godine optužen da je izazvao saobraćajnu nesreću. Osuđen je na trogodišnju zatvorsku kaznu.

Do pravosnažne presude pušten je iz pritvora, a izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom na rok od tri godine.

Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je vozeći u pešačkoj zoni, s umišljajem kršio saobraćajna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje devojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao devojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač.

Podsetimo, nesreća se dogodila 22. januara 2004. godine kada je ove subote ubijeni u pešačkoj zoni motociklom Yamaha pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na put.

Ubijeni i njegov suvozač, Vedran B., pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, ustali su, uzeli motocikl i napustili mesto nesreće.

Devojčica je umrla od posledica teških povreda. U subotu nastradali je priznao da je kriv za nesreću i posledice, ali ne i zato što devojčici nije pomogao.

Devojčica je zadobila tešku povredu mozga, a od siline udara presečena joj je leđna moždina te je smrt nastupila odmah. Po sudskom veštaku, s obzirom na takve povrede nije bilo objektivne mogućnosti za pružanje pomoći.

Kasnije se za njega čulo ponovno 2008. godine, nakon što je izašao iz zatvora.

Naime,onda je prorezan po vratu i to u sukobu s Adisom B. Adis B. u to vreme bio je otac 16-godišnjakinje koja je bila devojka 30-godišnjeg Michaela N.

Michael N. i Torlak inače, bili su prijatelji, a B. je Michaela N. napao sekirom. U istom sukobu po vratu je prerezan i Torlak, piše Slobodna Dalmacija.

Mladić kojeg je ubica tražio, ali ga na sreću nije našao kod kuće, Jere M., 2014. godine na sudu u Splitu je osuđen na godinu i po dana zatvora jer je zajedno sa svojim kompanjonom u VW Caddyju prevozio dva i po kilograma marihuane.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.