NOVI DETALJI NEPAMĆENOG KRVOPROLIĆA: Ubica na spisku za ubijanje imao još jedno ime! Posle masakra seo u kafić!
Foto: Profimedia

otkriveno

NOVI DETALJI NEPAMĆENOG KRVOPROLIĆA: Ubica na spisku za ubijanje imao još jedno ime! Posle masakra seo u kafić!

Imena ubijenih uskoro su bila poznata, a osobe koje su se spominjali kao ubijeni redom su povezani s narkomiljeom

Objavljeno:

Prema prvim informacijama, počinitelj trostrukog ubistva u Splitu oko 15 i 30 sati je poslednjih meseci bio na udaru osoba iz narkomiljea zbog navodnih dugova njegovog brata

Tri osobe ubijene su u subotu u 15.35 sati u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dvojica muškaraca preminuli su na mestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split, piše Slobodna Dalmacija.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban izgubili su život na mestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici. Torlak i Paić dobro su poznati policiji kao pripadnici splitske kriminalne scene.

Ubica, obučen u crno i s automatskom puškom u ruci, odšetao je nakon pucnjave put Marjana, pri tom snimljen mobilnim od strane prolaznika koji su svedočili pokolju. Uskoro su centar grada preplavili policajci i krenula je potraga za ubicom.

Imena ubijenih uskoro su bila poznata, a osobe koje su se spominjali kao ubijeni redom su povezani s narkomiljeom. Nakon višesatne potrage, zamenik načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Marko Serdarević obratio se oko 18 sati javnosti s potvrdom da je policija zbog povezanosti s pucnjavom u Splitu koja je rezultirala s tri smrtna slučaja privela dve osobe te da nad njima provode istražne radnje policija. Uhićenja su provedena u kafiću na Spinutu.

Prema prvim informacijama, počinitelj je F.Z. (25) iz Splita.

Dva rafala

Prema prvim informacijama, osveta je motiv ovog krvavog pohoda. Mladić koji se sumnjiči da je počinio zločin, prema tim informacijama, bio je poslednjih meseci žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga kojeg je prema njima imao njegov brat. Četvrtog na popisu za likvidaciju, Jeru M., takođe prema neslužbenim informacijama, je tražio kod njegove kuće, ali ovog nije bilo doma.

- Do aprila je bio na brodu na kojem je proveo 14 meseci. Inače je živeo uredno, sportista je, osvajao je puno medalja iz tekvondoa. Kad se vratio s broda, trojica ubijenih dolazila su mu u kuću pretiti zbog navodnih dugova njegovog srednjeg brata. U maju su mu čak pretili i nožem, od tada je potpuno rastrojen pa je tako i u kafiću nakon zločina sedeo s bratom kao da se ništa nije dogodilo. Mirno se predao policiji, no kad mu je prišao oveći specijalac od straha su mu se oduzele noge - ispričali su nam svedoci.

- U kafić je prvi stigao srednji brat koji je rekao "Jeste li čuli što se dogodilo, brat mi je ubio ove!". Nešto kasnije, u kafić su stigli i njihov otac kao i počinitelj... Nakon 45 minuta, u kafić je ušao specijalac, a otac je, dok mu je specijalac odvodio sina ubojicu, rekao "Drži se, sve će se saznati!".

- Pitala sam policajca što je bilo, jesu li ga uhvatili, kažu uhvatili smo ih 10, a sad je li koji od njih ubojica... - čuli smo od stanarke splitskog kvarta Skalice u 19 sati, netom nakon što je naoružana interventna policija upala u kafić.

- Čula su se dva rafala, jedan duži od tri sekunde, ovaj drugi jednu. Odjeknulo je po čitavom gradu. Navodno je reč o dilerskom obračunu - čuli smo od svedoka.

U epicentru zbivanja, nedugo nakon ubistava, grupica zainteresiranih građana okupila se ispred samostana Svetog Frane nedaleko mesta zločina. Ne može se proći na petstotinjak metara. Policija je izdala upozorenje da se ne izlazi na ulice, ali okolni stanari teško dolaze kućama. Sreli smo gospođu Anku koja tvrdi da je policija zaustavila pred pragom:

- Krenula sam ući u svoj stan, a oni su mi rekli da moram pokazati osobnu. Nisam je ponela... - svedoči nam umirovljenica.

Među malobrojnim prolaznicima, na Prokurativama smo sreli Antu, Matu i Josipa.

- Čuli smo pucnjeve, videli smo leš... - sa zgražanjem u glasu govori Ante u ime sve trojice. Mate će na to da je prizor bio stravičan.

Crveni motor

- Crveni motor i kraj njega mrtvak, usrid bila dana. Prvo je hitna naišla onda jurnjava BMW-a, čula se masa krikova, došli su sad specijalci s maskama...

Je li vas bilo strah?

- Dašta je - odmah će Mate a na to Ante kaže da njega nije strah, jer je na Prokurativama trenutno najsigurnije. Razgovarali smo dok je policija na tri lokacije tragala za ubicom, a treći ustrijeljeni još se borio za život u splitskoj bolnici.

- Puno je policije, bolje da smo ode, ne znan zašto su svi pobegli- kaže Ante.

Priča se da je jedan od ubijenih prije nekoliko godina ubio dijete na motoru

Čuo sam da je ovaj ubio dilera koji mu je mlađem bratu prodavao drogu i da je to bilo iz revolta. Znan taj motor njegov, inače voza po Varošu na zadnje kolo - doznajemo od Stipe, tamošnjeg stanovnika:

- Jure je ubijeni, on i još dvojica jurili su nekog momka đankija i onda je brat od tog momka doša i pokokao ih - kaže naš sugovornik.

Ubica je, nakon što je ispalio hitce na Šperunu, navodno pešice prošao okolnim ulicama da bi došao do Radmilovićeve gde je ubio još jednog. Na kraju dana Split je upisao tri tragične smrti, ugasla mlada života, piše Slobodna Dalmacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.