VELJAČA UPROPASTILA KOLINDU OD PROZIVKI: Udarila jako na bivšu predsednicu, Kitarović će odlepiti kad pročita ovo!
Foto: Twitter printscreen

telefonska slušalica

VELJAČA UPROPASTILA KOLINDU OD PROZIVKI: Udarila jako na bivšu predsednicu, Kitarović će odlepiti kad pročita ovo!

Oštre prozivke na račun još uvek aktuelne predsednice Hrvatske

Objavljeno:

Poznata producentkinja, scenaristkinja, aktivistkinja za prava žena i zaštitu od nasilja i kolumnistkinja “Jutarnjeg lista” Jelena Veljača isprozivala je, još uvek aktuelnu predsednicu, Kolindu Grabar-Kitarović zbog njene izjave o tome da će se nakon mandata posvetiti "unapređenju zaštite od nasilja nad ženama i decom".

Veljača je na svom “Fejsbuk” profilu isprozivala Kitarovićevu zbog, kako je navela, "licemerja i sakupljanja političkih bodova".

Veljača je istakla da je Kitarović tokom svog mandata pokazala malo sluha za žene i decu koji su žrtve nasilja te se nije odazivala na pozive za saradnju koje joj je slala inicijativa #SpasiMe, koja se bori za prevenciju nasilja u porodici, kao i nad ženama i decom.

- Ne znam kako se to bivša predsednica Republike Hrvatske misli da se bori za prava žena i dece. Kad smo je molile da podrži feminizam i da se izjasni kao feministkinja, odbila je - poručila je Veljača.

Pročitajte još - Jelena Veljača bez dlake na jeziku: Ok je kad Srbin potplati pola Hrvatske i uzme ženi dete, a kad Srbin hoće da kupi Kraš onda je državni udar?

foto: Printscreen/fejsbuk

Kad smo je molile da svojim pojavljivanjem (ni sa čim drugim!) podrži skupljanje novaca za fond #spasime (hitna pomoć žrtvama seksualnog zlostavljanja i zlostavljanja u porodici, iz fonda je do sada pomoć tražilo 25 ljudi od kojih je jedna devojčica žrtva pedofilije, a pomažemo i devojčici koja je žrtva višestrukog silovanja), nije se pojavila (molile smo samo podizanje slušalice na telefonu u trajanju od 15 minuta - toliko, naime, traje slot na humanitarnom telefonu) - navela je ona.

- Smatram ličnom uvredom za sve nas koje NISMO primale platu niti imale bilo kakve privilegije tokom sad već skoro jednogodišnje borbe za žrtve nasilja izjavu da je upravo ovo polje njeno polje interesa. Smatram da je ta izjava licemerna, lažna i beskrajno uvredljiva za prvoborkinje na ovom polju, istakla je Veljača.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.