HRVATSKA NA NOGAMA, MILANOVIĆ ĆE URADITI NEŠTO ZBOG ČEGA ĆE USTAŠE POBESNETI! Socijalista udara ŠAMARČINU desnici!
Zoran Milanović, novi predsednik Hrvatske, Foto: Printscreen/jutjub

OPAA

HRVATSKA NA NOGAMA, MILANOVIĆ ĆE URADITI NEŠTO ZBOG ČEGA ĆE USTAŠE POBESNETI! Socijalista udara ŠAMARČINU desnici!

Joško Klisović iz Milanovićevog štaba kaže da mu nije poznato hoće li novi predsednik vratiti Titovu bistu na Pantovčak

Objavljeno:

Na pitanje koje je na svačijim usnama - hoće li Zoran Milanović vratiti bistu Josipa Broza Tita na Pantovčak, koju je Kolinda Grabar Kitarović maknula, u stožeru zasad nemaju odgovor.

Međutim, Joško Klisović iz Milanovićevevog štaba kaže da mu nije poznato hoće li novi predsednik vratiti Titovu bistu na Pantovčak, ali lično smatra da bi to trebalo učiniti.

- Titovu bistu treba vratiti na Pantovčak, i to zbog konteksta u kojem ju je tamo postavio prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, a to je kontekst jedinstva hrvatskog naroda i zasluga Tita kao vođe antifašističkog pokreta da Hrvatska bude na strani pobednika u Drugom svetskom ratu, i to u sadašnjim granicama koje uključuju Dalmaciju, Istru i Baranju. Na strani onih koji su gradili Evropu kojom mi upravo predsedavamo. Jedinstvo hrvatskog naroda potvrđeno je u Domovinskom ratu kada su Hrvatsku branili jednako srčano i s ljubavlju i levi i desni.

Zato treba vratiti Titovu bistu u Ured predsednika RH i potvrditi njegov doprinos u specifičnim povesnim okolnostima opstanku Hrvatske i napretku hrvatskog naroda. Niti jedan dosadašnji predsednik Hrvatske nije osporio Tuđmanov postav bisti zaslužnih Hrvata, osim Kolinde Grabar-Kitarović, a to sada treba ispraviti - smatra Klisović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.