NOVA PRVA DAMA HRVATSKE JE DOKTORKA NAUKA: Nije želela da joj se muž vrati u politiku, a pamte je po UŽASNOJ IZJAVI
Sanja Milanović, Foto: Youtube printscreen

SANJA MILANOVIĆ

NOVA PRVA DAMA HRVATSKE JE DOKTORKA NAUKA: Nije želela da joj se muž vrati u politiku, a pamte je po UŽASNOJ IZJAVI

Uz njega je bila na bini i kad je postajao šef SDP,a premijer i sada predsednik Republike Hrvatske

Objavljeno:

Supruga novog hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, Sanja Milanović (50) gradi uspešnu karijeru doktorke nauka.

Godinama je radila kao epidemiološkinja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i predavala i na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Milanović je u ranijim intervjuima istaknuo kako su veoma slični po ličnosti te da su oboje tvrdoglavi i odani. Uz njega je bila na bini i kad je postajao šef SDP,a premijer i sada predsednik Republike Hrvatske.

U vreme njegovog premijerskog mandata nije se proslavila izjavom na Hrvatskom radiju. Poznata po tome što promoviše zdravu ishranu, Musić Milanović upozorila je da su prekomerna telesna težina te kardiovaskularne bolesti kao posledice ove pojave velik problem u Hrvatskoj.

Osvrnula se i na crni hleb, zdraviji, ali i skuplji od belog. No našla je način na koji bi si i siromašniji građani mogli priuštiti crni hleb.

- Kada se kaže da je crni hleb koji preporučujemo skuplji od beloga, on inicijalno jest skuplji, no crni hleb naprosto možete rezati na tanje kriške. To je jeftinije i zdravije, a kada je dehidriran, sutradan, još je kvalitetniji za jesti. Trebamo razbiti mit o tome da je pravilna ishrana skuplja - ona je jeftinija jer trebate pojesti manje hrane - poručila je te 2014. godine i izazvala lavine reakcija.

Za nju su govorili da je u vreme njegova mandata imala uticaj na zdravstvenu politiku te da je imala važnu ulogu u dolasku Siniše Varge na mesto ministra zdravstva.

Pre tačno godinu dana u razgovoru za 24sata rekla je kako se grozi Milanovićevog povratka u politiku.

- Ne mogu vam govoriti iz perspektive svojeg supruga, ali vam u svoje ime mogu reći da ne želim da se vrati u politiku - rekla nam je tada Milanovićeva supruga.

- Predivan nam je ovakav život, verovali ili ne - kroz smeh je rekla Sanja Musić Milanović usput, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, na predstavljanju podataka o debljini hrvatske dece.

– Sanja i ja vrlo smo slični. Vrlo smo tvrdoglavi i odani iako je ona u nastupu plaha, a ja arogantan. No osobe smo od reči na koje se može osloniti, a kad nešto odlučimo, onda to i sprovedemo – kazao je o svojoj supruzi svojevrenebi Zoran Milanović.

Prema knjizi “Zoran Milanović – politička biografija”, ljubav između Zorana i Sanje počela je u novogodišnjoj noći 1991. godine. Kako je onde istaknuto, bila je to ljubav na prvi pogled, a sedan dana posle postali su par. Na prvo zajedničko letovanje otišli su novcem koji je Milanović zaradio prodajući usisavače po kućama, a Sanja tvrdi da je to radio s istom strašću kojom se bavi politikom. Raspoloženje Musić Milanović može podići muzika grupe Texas, omiljeni joj je film “Veliko plavetnilo”, a obožava japanske pisce.

Zoran i Sanja Milanović imaju dva sina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.