ZORAN MILANOVIĆ JE I ZVANIČNO NOVI PREDSEDNIK HRVATSKE: Stigle i prve čestitke!
Foto: Beta

rezultati izbora

ZORAN MILANOVIĆ JE I ZVANIČNO NOVI PREDSEDNIK HRVATSKE: Stigle i prve čestitke!

Nakon rezultata izlaznih anketa u štabu Mianovića počelo je slavlje, a Milanović je na druđtvenim mrežama zahvalio svima koji su glasali za njega

Objavljeno:

Zoran Milanović novi je predsednik Hrvatske, pokazuju prvi nezvanicni rezultati drugog kruga predsednickih izbora koji su održani danas.

Na osnovu do sada obrađenih podataka sa 60 odsto biračkih mesta Državno izborno povereništvo (DIP) je objavilo da je Zoran Milanović dobio 503.645 glasova, a Kolinda Grabar Kitarović 436.395 glasova.

Inače, već prve izlazne ankete objavljene nakon zatvaranja birališta u 19 sati pokazale su takav rezultat, jer je Milanović tada imao prednost veću od šest odsto u odnosu na Kolindu Grabar Kitarović.

Nakon rezultata izlaznih anketa u štabu Mianovića počelo je slavlje, a Milanović je na druđtvenim mrežama zahvalio svima koji su glasali za njega i učestvovali u kampanji.

Bivši predsednik Ivo Josipović izjavio je večeras pošto nepotpuni rezultati predsedničkih izbora ukazuju na pobedu Zorana Milanovića (SDP) da je Hrvatska dobro odabrala i da se nada da će to promeniti kompletnu klimu u toj zemlji.

Uz čestitke Milanoviću, on je za N1 Zagreb izrazio očekivanje i da će na predstojećim parlamentarnim izborima pobediti SDP, jer kako kaže, isto se dogodilo nakon njegove pobede na preseničkim izborima 2010, a takođe i nakon pobede Grabar Kitarović na prošlim izborima, nakon kojih je na parlamentarnim pobedila HDZ.

Prema njegovim rečima, poraz Grabar Kitarović je loš rezultat i HDZ-a, ali i nje kao predsednice.

U odnosima sa Andrejom Plenkovićem Josipović ne očekuje veće sukobe, tačnije očekuje kohabitaciju, veruje da će morati da se prave kompromisi, te primećuje da bi Hrvatska morala kompromis više da neguje.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.