PAS UGINUO NAKON ŠTO MU JE MONSTRUM STAVIO PETARDU U ANALNI OTVOR! Četiri dana se mučio...
Kiri je uginuo, Foto: Prijatelji životinja

bolesnik

PAS UGINUO NAKON ŠTO MU JE MONSTRUM STAVIO PETARDU U ANALNI OTVOR! Četiri dana se mučio...

Za okrutnim počiniteljem još se traga

Objavljeno:

Nepoznati počinitelj iz okoline Osijeka naneo je smrtonosne povrede psu Kiri dva dana pre kraja prošle godine, po svemu sudeći, umetnuvši mu u analni otvor petardu.

Kiro se mučio danima pokušavajući ostati u životu, no uprkos velikoj volji za životom i trudu veterinara, uginuo je, javljaju iz udruženja Prijatelji životinja.

Za okrutnim počiniteljem još se traga.

Kirina četverodnevna agonija samo je jedna u nizu mnogobrojnih posledica upotrebe eksplozivnih sredstava F2 i F3 kategorije bilo da su uzrokovane opasnom pa i smrtonosnom bukom bilo da su posledica iživljavanja kao u ovom slučaju i slučaju psa Mede kojemu je pre nekoliko godina bačena petarda raznela njušku.

Prijatelji životinja mole građane da prijavljuju sve slučajeve mučenja, zlostavljanja i zanemarivanja životinja. Ovaj slučaj podleže Krivičnom zakonu i počinitelju preti godinu dana zatvora te je svaka informacija bitna. S obzirom na to da se petarde u Hrvatskoj upravo zbog zakonske dozvole i silne reklame prodaju u desecima tona nije čudo da pojedinci doslovno osmišljavaju na koji sve način će svojih stotinu petardi upotrebiti pa im nažalost na pamet dolaze i neverovatno okrutne ideje.

Za mnoge životinje koje su stradale od infarkta izazvanog petardama ili su prestravljene bukom poginule pod kotačima automobila nema zakonske zaštite. Prijatelji životinja tvrde da zaštita ljudi i životinja leži upravo u vraćanju zakonske zabrane uporabe petardi.

Naime, udruženje Prijatelji životinja uz podršku brojnih državnih i lokalnih institucija, drugih udruga i velike većine građana traži da petarde odnosno eksplozivna sredstva F2 i F3 kategorije budu zabranjena i od 27. 12. do 1. 1. kao što su opravdano zabranjena tokom godine, odnosno, da se zakonska odredba vrati u stanje pre očitog pogodovanja profitu uvoznika pirotehnike na štetu opšteg dobra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.