BIVŠI HRVATSKI PREMIJER OSUĐEN ZBOG PRIMANJA MITA: Sanader u ZATVORU na ŠEST godina! Ovo su detalji SUĐENJA
Ivo Sanader s Hernadijem dogovorio da će za iznos od 10 miliona evra dogovoriti da će RH Molu prepustiti odlučujući glas u poslovanju Ine, Foto: Beta

afera mol

BIVŠI HRVATSKI PREMIJER OSUĐEN ZBOG PRIMANJA MITA: Sanader u ZATVORU na ŠEST godina! Ovo su detalji SUĐENJA

Ivo Sanader je počinio kazneno delo primanje mita

Objavljeno:

Nakon godinu dana i dva meseca suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu danas je objavljena nova nepravosnažna presuda bivšem premijeru i predsedniku HDZ-a Ivi Sanaderu i hrvatskom pravosuđu nedostupnom čelniku mađarskog MOL-a Zsoltu Hernadiju zbog primanja, odnosno davanja mita u aferi Ina-MOL.

Ivo Sanader je počinio kazneno delo primanje mita, a Hernadi davanja mita. Sanader se osuđuje na šest godina zatvora, a Hernadi se osuđuje na dve godine zatvora

"Ivo Sanader s Hernadijem dogovorio da će za iznos od 10 miliona evra dogovoriti da će RH Molu prepustiti odlučujući glas u poslovanju Ine. Koristeći položaj i autoritet premijera prikazao je da je potrebno izdvajanje plinskog poslovanja iz Ine i izmeniti međudeoničarski ugovor. Na sednici vlade zatražio je da se prihvati izvešće kojim se Molu prepušta upravljanje Inom što je Vlada i prihvatila.", rekao je sudija.

BONUS VIDEO:

NA SNIMKU DO KOJEG JE EKSKLUZIVNO DOSPEO ESPRESO.CO.RS SE ČUJE ŠTA PORODICA I PRIJATELJI PRIČAJU O MALČANSKOM BERBERINU!

(Espreso.co.rs/Indeks)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.