KOLINDA POMINJALA RAT I PUŠTALA TOMPSONA, MILANOVIĆ DOSTA PRIZEMNIJI: Pogledajte prve govore nakon rezultata izbora
Kolinda je izgubila od Milanovića, Foto: AP / Beta

predsednički izbori

KOLINDA POMINJALA RAT I PUŠTALA TOMPSONA, MILANOVIĆ DOSTA PRIZEMNIJI: Pogledajte prve govore nakon rezultata izbora

Drugi krug je 5. januara

Objavljeno:

- Sve za Hrvatsku, prozivali su me zbog navodnih grešaka, nikada nisam napravila ništa protiv Hrvatske - poručila je kandidatkinja HDZ i aktuelna predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u svom izbornom štabu, dok su okupljeni klicali "Vukovar", "Vukovar", a prethodno je treštala muzikaMarka Perkovića Tompsona.

- Sada se moramo svi skupiti na okup i idemo po pobedu. Vi ste bili sa mnom u teškim i lakim, odnosno dobrim trenucima - kazala je sinoć Kitarović, koja je prema preliminarnim rezultatima osvojila drugo mesto na jučerašnjim predsedničkim izborima i prošla u drugi krug glasanja.

Ona će se u drugom krugu nadmetati sa kandidatom SDP Zoranom Milanovićem, koji je osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora.

- Svi smo mi rođeni u nekim drugim vremenima, vi ste rođeni u miru - poručila je Kitarović mladima, preneo je sinoć hrvatski portal Indeks.

Pozvala je sve da izađu na izbore i u drugom krugu daju glas za bolju Hrvatsku, a glasače trećeplasiranog Miroslava Škore pozvala je da 5. januara, u drugom krugu, glasaju za nju.

foto: Beta / Mario Strmotić

- Treba nam borba da vratimo one ljude koje su neki drugi proterali. Treba nam borba za bolje plate, tehnološki razvoj. Treba dati priliku pametnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj. Treba nam optimizam i samopouzanje, niko nas ne može zaustaviti kada smo zajedno- rekla je Kitarović.

- Zajedništvo je bilo ključ uspeha u ratu, to je ključ uspeha u miru. Svi mi, ne mi ili oni, svi smo mi zajedno - rekla je Grabar Kitarović.

Ona je okupljenima poručila da se ne sme dopustiti "da se zajedništvo sada razdvaja".

- Ne smemo to dopustiti u ime domoljublja, ni u ime Hrvatske. Možete ne voleti mene, ali, kao hrvatski domoljubi, ne možete ne voleti Hrvatsku - rekla je Kitarovićeva.

Kako je preneo Indeks, dok su okupljeni čekali da im se obrati Kitarovićeva, u štabu HDZ-a treštala je muzika Marka Perkovića Tompsona, poznatog po proustaškim pesmama.

- Idemo u drugi krug, ne u rat, ratovi su gotovi - poručio je u svom izbornom štabu kandidat SDP Zoran Milanović, koji, prema preliminarnim rezultatima, vodi na predsedničkim izborima u Hrvatskoj i u drugom krugu će se nadmetati sa aktuelnom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

- Neka pobedi bolji. A to sam ja. Za dve nedelje biće šta bude. Nikakve gorčine ni straha nema u meni - kazao je Milanović.

On je naveo da je spreman za drugi krug izbora i da je spreman da radi posao predsednika države, preneo je sinoć N1 Zagreb.

- Smatram da sam zreo i spreman i dobroj veri pripravan raditi ovaj posao, ali to je više od posla, to je nacin života. Niko se u Hrvatskoj u kojoj ću ja biti predsednik neće osećati kao građanin ili građanka drugog reda. Niko - rekao je Milanović.

foto: EPA/DANIEL KASAP

On je još naveo da je svestan da nije svima po volji, ali je istakao da će "prema svakome postupiti kao prema čoveku".

- Pozivam sve one koji su izašli na izbore, ali i one koji nisu, da izađu i da mi daju taj mali komad vere bez kojeg ne postojim, nema me. Deset godina bio sam predsednik velike političke stranke i zato zahvaljujem SDP-u na podršci - kazao je Milanović.

On smatra da u ovoj utakmici ima velike šanse.

- Pozivam još jednom sve hrvatske ljude - one koji nisu izašli na izbore, one koji su izašli na izbore - da dobro razmisle, da gledaju sledeće dve nedelje i da na kraju izađu i da mi daju taj mali komad vere bez kojeg ne postojim. Nema me - poručio je kandidat SDP.

- Kada budem predsednik svaka moja lojalnost prema svemu drugom osim hrvatskom Ustavu prestaje. Biću verski zagovornik tog Ustava. I to je sve, to je moja država, ali država nisam ja - zaključio je Milanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.