LJILJANA JE GASILA PIKAVCE NA TELU DEČAKA (15)! Procureli GADNI DETALJI afere sa ROBINJOM!
Ilustracija, Foto: Profimedia

HOROR

LJILJANA JE GASILA PIKAVCE NA TELU DEČAKA (15)! Procureli GADNI DETALJI afere sa ROBINJOM!

Ljiljani to nije prvi problem sa zakonom

Objavljeno:

Dve sestre, 57-godišnja Liljana Z. i njena tri godine mlađa sestra Jasenka Z. završile su kod pritvorskog nadzornika jer su više od četiri godine 45-godišnjakinju držale kao robinju.

- Ljiljani to nije prvi problem sa zakonom. Sećam se da je pre 15-ak godina bila velika afera jer je na dečaku jednog svog radnika s kojim je bila u vezi gasila čikove. Zlostavljala je to dijete, ali izvukla se na psihu - kaže jedan mještani za Jutarnji.hr.

Višegodišnje zlostavljanje žene (45) u okolici Zaprešića kulminiralo je prošlog četvrtka kad se Ljiljana Z. sukobila s "robinjom", vređala je i omalovažavala, pa su se fizički sukobile. Žrtva je nakon toga odlučila da zatraži pomoć policije koja je otkrila mučne detalje da su ženu zlostavljale od avgusta 2015.

Podsetimo, sestre su "robinju" zaposlile u svom trgovačkom društvu koje se bavi proizvodnjom betonske galanterije. Kad bi dobila platu, morala je odlaziti s njima u banku i predati im veći deo. Morala je i u njihovoj kući obavljati poslove, u radne dane, vikendima i praznicima od jutra do kasno uveče bez godišnjih odmora i slobodnih dana. Ljiljana ju je prisiljavala da na poslu ostaje i do 23 sata, a nekad i duže, uz minimalne količine hrane. Oduzele su joj mobilni i zabranili kontakte s porodicom.

Toekom adaptacije žrtvine porodične kuće, koja je počela bez njene saglasnosti, 57-godišnjakinja je iznela žrtvinu lekarsku dokumentaciju. Tijekom jula 2019., navodi zagrebačka policija, 45-godišnjakinja se na poslu ozledila te joj je 57-godišnjakinja zabranila da u bolnici kaže da se nesreća dogodila na njenom radnom mestu. Nakon izlaska iz bolnice, uprkos preporuci lekara da strogo miruje, već nakon tri dana radila je i obavljala sve potrebne poslove.

Četvorogodišnji pakao završio je u četvrtak nakon što je 57-godišnjakinja tokom svađe izvređala žrtvu, čemu se ona usprotivila, a 57-godišnjakinja ju je fizički napala. Nakon svega proživljenog oštećena je odlučila da zatražiti pomoć policije. Ona je provela kriminalno istraživanje i zaustavila višegodišnje iskorištavanje žrtve. Osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu tužiteljstvu u V. Gorici. Sutkinja istrage pustila ih je na slobodu, ali ne smeju se približavati oštećenoj i kontaktirati s njom (kojoj je smještaj osigurao Crveni križ), niti odlaziti u mesto u kojem se nalazi nekretnina oštećene. Osim toga moraju se javljati policiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.