POBEGLA VUČICA IZ ZOO VRTA!!! Potraga je u toku, UPOZORAVAJU SE LJUDI!
Vučica, Foto: Ap/Dawn Villella

POTRAGA U OSJEKU

POBEGLA VUČICA IZ ZOO VRTA!!! Potraga je u toku, UPOZORAVAJU SE LJUDI!

Iz zoološkog vrta apeluju na građane da im jave ako je slučajno vide

Objavljeno: 20:16h

Mlada vučica pobegla je iz osječkog zoološkog vrta u petak oko 15 sati. Još uvek nije poznato kako se izvukla iz nastambe kao ni to gde se skriva. Pretpostavlja se da je pobegla u šumu prema Baranji sledeći lisičji trag. Inače, do pre sto godina vuk je u Baranji bio 'domaća' životinja. - Stručne službe je još uvek traže, ali zaista nema razloga za paniku. Vučica je plašljiva, boji se ljudi, zato je i pobegla - kaže nam Zoran Kon, glasnogovornik PU Osječko-baranjske.

Reč je, inače, o mladoj ženki, staroj oko godinu ipo koja je pre dva dana stigla u osječji zoološki vrt, a preseljenje joj je očito teško palo. Alarmirani su županisjo centar 112 i lovci Hrvatskih šuma kako bi pokušali uhvatiti odbeglu vučicu.

Iz zoološkog vrta apeluju na građane da im jave ako je slučajno vide. U osječki zoološki vrt u siječnju dolazi i vuk iz Stockholma koji treba biti partner odbegloj vučici.

Podsetimo, pre tačno tri godine jedna je vučica pobegla iz zagrebačkog zoološkog vrta. Vučica je tada iskočila iz kaveza i ušla u javni prostor zoološkog vrta. Posetioci su se sklonili u zatovrene nastambe dok je trajala potraga za životinjom. Ubrzo je uhvaćena i nepovređena vraćena u kavez.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.