JOŠ JEDNA NEZGODA KOJU JE IZAZVAO KOLINDIN AUTOBUS? Nisu udarili samo jednog vozača!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: EPA/Christian Bruna

otkriveno

JOŠ JEDNA NEZGODA KOJU JE IZAZVAO KOLINDIN AUTOBUS? Nisu udarili samo jednog vozača!

Vozač iz okoline Kaštela tvrdi da je 7. decembra kod mesta Zvjerinac blizu Knina isti autobus okrznuo i njegovo teretno vozilo i u potpunosti mu razbio levi retrovizor

Objavljeno:

Nakon što je ove nedelje autobus predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u zagorskom Malom Bukovcu u opštini Mače "pokupio" retrovizor automobila jedne žene, koja je vozila sina na trening, pa produžio bez zaustavljanja, objavljena je još jedna priča o saobraćajnoj nesreći štićene kolone predsednice.

Vozač iz okoline Kaštela tvrdi da je 7. decembra kod mesta Zvjerinac blizu Knina isti autobus okrznuo i njegovo teretno vozilo i u potpunosti mu razbio levi retrovizor.

Iako je policija napravila zapisnik i zaključila da je vozač teretnog vozila kriv "jer se štićenoj koloni nije dovoljno odmakao u svoju stranu", vozač tvrdi da se zaustavio na desnoj strani, najviše što je mogao i da je autobus udario u njegovu levu stranu.

Tvrdi i da je policija zapisnik napravila tek nekoliko sati kasnije kad su ga pozvali u policijsku stanicu, pošto su utvrdili štetu na autobusu štićene kolone, pa je platio i kaznu od 650 kuna (10.209 dinara). Tvrdi da su mu kaznu objasnili time što su rekli da "štićena kolona usaobraćaju ne može da bude kriva za nesreću".

- Jedan policajac je slikao, drugi razgovarao, dao mi alkotest, naduvao sam 0,0. Rekao mi je da ta štićena kolona ne staje i da ne može ona biti kriva što su oni mene udarili. Pa da smo mi tu poginuli, oni ne bi snosili odgovornost! Ja pitam, šta ću sad, a oni meni kažu da mi sledi kazna od 3.000 do 7.000 kn i 30 dana bez vozačke dozvole i tri kaznena boda. Ja kažem: "Pa ja sam stajao, nisam bio u pokretu! Da sam bio, razumeo bih vas, ali nisam, tamo je kanal i to". To što oni govore da štićena kolona ne mora da odgovara za bilo koji prekršaj koji napravi, to je apsurdno! Mogli smo da poginemo ja i moja cura koja je bila prva do tog kanala i da su udarili u nas, njoj bi se sigurno nešto dogodilo. On mora da odgovara za to, bez obzira što je zaštićena kolona - rekao je za RTL Mate Gavran, učesnik saobraćajne nesreće.

Iz MUP-a su potvrdili da je do nesreće došlo, međutim tvrde da je kriv vozač teretnog vozila. Kažu da je poziv policiji stigao i od njega i od policijskih službenika zaduženih za zaštitu štićene kolone.

Dodaju i kako se ova nesreća ne može uporediti s onom od ranije u kojoj je vozač autobusa bio kriv.

- Proverili smo informacije koje iznosite i utvrdili smo da policijski službenik nije rekao vozaču da štićena kolona ne može da bude kriva za saobraćajnu nesreću, već mu je rekao da se štićena kolona ne zaustavlja kod lakših saobraćajnih nesreća s manjom materijalnom štetom, odnosno da se obrada obavlja naknadno. Iz svega navedenog jasno je da je do saobraćajne nesreće s materijalnom štetom došlo zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa vozača teretnog vozila - odgovorili su iz MUP-a.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.