STRIC JE SILOVAO NEĆAKU, PA PRETIO DA ĆE JOJ POBITI PORODICU: Na sudu je rekao nešto zbog čega je Hrvatska zanemela
Ilustracija, Foto: Profimedia

JEZIVO

STRIC JE SILOVAO NEĆAKU, PA PRETIO DA ĆE JOJ POBITI PORODICU: Na sudu je rekao nešto zbog čega je Hrvatska zanemela

Probudio bi je, skinuo odeću sa sebe i nje i govorio joj da mora s njim da spava ili će njenom najmlađem bratu i njenim roditeljima staviti otrov u piće

Objavljeno:

Muškarac u kući svog brata u mestu u centralnoj Hrvatskoj u desetak dana tri puta je silovao devojčicu. On je tri puta tokom noći dolazio u sobu u kojoj je spavala sa sestrom. Za ova zlodela nepravosnažno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i 10 meseci.

Probudio bi je, skinuo odeću sa sebe i nje i govorio joj da mora s njim da spava ili će njenom najmlađem bratu i njenim roditeljima staviti otrov u piće. Nakon toga legao je na nju i savladao otpor, raširio joj noge i, iako mu je preplašena žrtva sve vreme govorila da to ne želi, da to ne može da joj radi i da će zvati mamu, koja je s njenim ocem i braćom spavala u sobi pored, s njom je imao seksualne odnose.

Žrtva je putem video veze u dva navrata detaljno opisala kroz kakav je pakao prošla.

- Njeni iskazi bili su dosledni, životni i uverljivi - rekao je sudija dodajući kako su pretnje ubistvom članova porodice delovali zastrašujuće na 13-godišnju devojčicu.

Njega su teretili za polnu zlopotrebu deteta mlađeg od 15 godina uz pretnju ili upotrebu sile za šta je krivičnim zakonom propisana kazna od tri do 15 godina zatvora.

- Ona je sve inicirala. Nisam joj pretio i nisam s njom spavao tri puta nego dva - rekao je stric (32) žrtve braneći se na županijskom sudu dodajući da je znao da mu je nećaka u leto 2018. imala manje od 15 godina.

Kako je kazna manja od pet godina zatvora sudija ga je po automatizmu morao pustiti iz istražnog zatvora u kojem je bio od februara 2019. Vreme provedeno u pritvoru uračunaće mu se u kaznu.

Sudija mu je takođe odredio zabranu prilaska žrtvi na manje od 200 metara i kontaktiranja devojčice direktno ili indirektno putem maila, telefona ili drugih sredstava. Ako osuđenik prekrši mere zabrane, ponovo će ići u istražni zatvor. Obrazlažući kaznu sudija je olakšavajućim cenio to što je osuđenik otac dvoje maloletne dece o kojoj brine i to što je delimično priznao nedela.

Kao otežavajuće okolnosti sudsko veće je cenilo to što je seksualno zlostavljao nećaku i što je ranije osuđivan, ali ne za slična krivična dela nego za krađe i teške krađe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.