MARŠ NAPOLJE! HDZ-ovku koja je spominjala SRBE I VRBE izbacili iz stranke!
Ivona Milinović, Foto: Printscreen Youtube

konačno

MARŠ NAPOLJE! HDZ-ovku koja je spominjala SRBE I VRBE izbacili iz stranke!

Ona je, podsećamo, gostujući u emisiji, komentarisala sramotnu pesmu Torcide o Rijeci pa je rekla kako vrbe za Srbe nisu potrebne Rijeci, već možda nekim dalmatinskim selima u kojima ih ima više.

Objavljeno:

Časni sud primorsko-goranskog HDZ-a jednoglasno je iz stranke isključio Ivonu Milinović, koja je u vreme kad je dala skandaloznu izjavu o 'Srbima i vrbama', bila i predsednica Odbora za nacionalne manjine.

Ona je, podsećamo, gostujući u emisiji, komentarisala sramotnu pesmu Torcide o Rijeci pa je rekla kako vrbe za Srbe nisu potrebne Rijeci, već možda nekim dalmatinskim selima u kojima ih ima više.

Sama je dala ostavku u Odboru za manjine

foto: Printscreen/youtube

Kako piše Novi list, Ivona Milinović tvrdi da nije dobila nikakvo službeno obaveštenje.

Ranije se izvinila nakon što je podnela ostavku na mesto predsednice Odbora za nacionalne manjine, te je rekla kako su njene izjave izvučene iz konteksta.

Dodala je i kako smatra da je ova njena ostavka dovoljno te da u njenom slučaju nisu potrebne nikakve dodatne mere.

HDZ nije se složio s njom

- Mi smo svoje rekli i zatražili smo mišljenje Županijskog časnog suda. Odluka je jednoglasna. Što se tiče većničkog mandata, on pripada osobi, a ne stranci i o tome odlučuje Ivona Milinović . Naš županijski politički službenik Dinko Beaković vratio je mandat nakon što se učlanio u HDZ. Dakle, reč je o moralu, i to je njena odluka - rekao je za Novi list Lucijan Vukelić, predsednik riječkog HDZ-a.

'Možda vrbe za Srbe trebaju u selima u Dalmaciji'

Podsećamo, Ivona Milinović, HDZ-ova gradska odbornica u Rijeci i bivša asistentkinja Davora Ive Stiera u Evropskom parlamentu, krajem septembra gostovala je kod Marka Juriča u podkastu 'Projekt Velebit'.

Od samog početka intervjua, Jurič je bio jako zainteresiran za ideološku podelu u Rijeci, a Milinović mu je objasnila da Rijeka 'diše hrvatski', ali da HDZ nikad nije uspeo da mobilizuje glasače u dovoljnoj meri da bi došao na vlast.

U jednom trenutku voditelj je citirao navijačku 'pesmu' splitske Torcide u kojoj vređaju grad i njene stanovnike.

- Šugava Rijeko, smrdljivi grade, Pobit ću pola tvoje Armade, Šugava Rijeko puna si Srba, Ne brini, Rijeko, ima još vrba, citirao je Jurič. Iste stihove još je jednom, napamet, citirala i Milinović, uz širok osmijeh pa ispalila:

- Ljudi treba da znaju da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba, dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gde ih ima 30-40 posto.

I voditelj je bio u šoku.

- Ne znam jeste li se dobro izrazili... Rekli ste - nama ne treba vrba, samo 6,5 posto je Srba, pomalo je zbunjeno Jurič pokušavao da ispraviti HDZ-ovu gradsku odbornicu

Ona mu je odgovorila:

- Ako ćemo da budemo bezobrazni, oni su uvredili naš grad...

- Ne treba ih nigde na vrbe, ubacio se Jurič opet.

- Ma naravno da ne treba. Ali, ne, ne, ne, ja govorim ako ćemo ići takvim jezikom ulice - rekla je tada Milinović i izazvala zgražavanje.

Bonus video

(Espreso.co.rs/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.