ŠOKANTNE REČI NA IZRICANJU PRESUDE Mučki ubio devojku (17) sa kojom je bio u vezi, a onda izneo sumanutu odbranu!
Hrvatska policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

Strašno

ŠOKANTNE REČI NA IZRICANJU PRESUDE Mučki ubio devojku (17) sa kojom je bio u vezi, a onda izneo sumanutu odbranu!

Vrhovni sud je naveo da je prvostepeni Županijski sud u Osijeku pravilno pravno okarakterisao zločin kao krivično delo teškog ubistva počinjenog na podmukao način

Objavljeno: 02.12.2019. 20:09h

Hrvatski Vrhovni sud potvrdio je presudu kojom je 25-godišnji mladić osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva 17-godišnje devojke u jesen 2016. godine.

Vrhovni sud je naveo da je prvostepeni Županijski sud u Osijeku pravilno pravno okarakterisao zločin kao krivično delo teškog ubistva počinjenog na podmukao način.

Šustek je, prema presudi, iskoristio poverenje žrtve s kojom je bio u ljubavnoj vezi dogovorivši s njom sastanak na uobičajenom mestu na koje je žrtva s punim poverenjem došla, ne sluteći bilo kakvu opasnost, prenosi Index.hr.

On je, s druge strane na to mesto došao planski, s unapred pripremljenim nožem na rasklapanje, i potom je devojku višestrukim ubodima nožem usmrtio, kaže se u presudi.

Osuđeni Matej Šustek je na početku suđenja 2017. izneo pred sudom, kako konstatuje hrvatski portal, bizarnu odbranu.

On je, naime, rekao sudskom veću da se ne oseća krivim za ubistvo devojke. Branio se da ga je na dan pre ubistva devojke, sa kojom je bio mesec dana u vezi, "posetio" njegov najbolji prijatelj Mićael De Santa (lik iz video-igre Grand Theft Auto) i rekao da je treba eliminisati.

Kazao je i kako mu je isti lik rekao da idućeg dana dođe do železničke stanice u Našicama, što je i učinio, i da su obukli kombinezon koji je on doneo i odvezli se u Košku, gde su čekali 17-godišnjakinju jedan sat.

Prema optužnici, 6. novembra 2016. godine Šustek je pozvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na železničkoj stanici. Ona je sela na bicikl i došla na dogovoreno mesto. On je izišao iz voza i odveo je do obližnjeg silosa. Tamo ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat.

Potom joj je naneo još devet ubodnih rana, a da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobilni telefon i seo na voz za Našice.

Osuđeni, kako se napominje, i protiv ove drugostepene presude ima pravo žalbe pred trećestepenim većem Vrhovnog suda Hrvatske.

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media