DRUGI MIGRANT UPUCAN U HRVATSKOJ: Iz policije navode da je pružao otpor
Ilustracija, Foto: Uprava carine

rANJAVANJE!

DRUGI MIGRANT UPUCAN U HRVATSKOJ: Iz policije navode da je pružao otpor

Migrant je, kako je saopšteno, "propucan prilikom policijskog postupanja i zadobio je lakše povrede"

Objavljeno:

Hrvatska policija saopštila je danas da je na području Gorskog kotara juče ranjen jedan migranta koji je "pružao aktivan otpor".

Migrant je, kako je saopšteno, "propucan prilikom policijskog postupanja i zadobio je lakše povrede". To je drugi slučaj povredjivanja migranta iz vatrenog oružja tokom postupanja policije u poslednjih desetak dana, u vreme dok se hrvatska policija ponovo suočava s brojnim optužbama za nehumano postupanje prema migrantima, koji u tu zemlju uglavnom ulaze iz susedne BiH.

U policijskom saopštenju se precizira da se incident dogodio u sredu kasno poslepodne na širem području Mrkoplja gde su policijski službenici zatekli grupu nepoznatih osoba, a u sklopu pojačanih aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija i prevenciji imovinskih delikata.

- Jedna od zatečenih osoba, u nameri da spreči policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim delovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posledičnog zadobijanja povrede - navodi se u saopštenju Primorsko-goranske policijske uprave.

Povredjenoj osobi je, kako se navodi, pružena hitna medicinska pomoć i zbrinuta je u riječkoj bolnici. Prema prvim neslužbenim informacijama, radi se o lakšoj povredi.

Policija utvrdjuje sve okolnosti pod kojima se dogadjaj odvio, istaknuto je u saopštenju.

Hrvatski mediji prenose da je povredjeni muškarac zadobio prostrelnu ranu desnog ramena, da je operisan i da je van životne opasnosti.

Ovo je drugi slučaj ranjavanja migranta u ovom mesecu. Pre desetak dana, policija je saopštila da je takodje na području Gorskog kotara policajac tokom intervencije slučajno propucao migranta, koji je tom prilikom teško povredjen i lekari se bore za njegov život.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.