ŠKORO SE BEZUSPEŠNO PERE POSLE SRAMNE IZJAVE O JASENOVCU: Tvrdi da je sve MONTAŽA! (VIDEO)
Miroslav Škoro, Foto: Printscreen/N1

kaže da nije tako

ŠKORO SE BEZUSPEŠNO PERE POSLE SRAMNE IZJAVE O JASENOVCU: Tvrdi da je sve MONTAŽA! (VIDEO)

Upozorio je i kako su u proteklih nekoliko dana njegove izjave bile montirane

Objavljeno:

Hrvatski predsednički kandidat Miroslav Škoro poručio je na jednom manjem skupu da se ne boji da brani ustaški pozdrav "Za dom spremni" i da će, ako je potrebno, "prekopati Jasenova", a dan nakon što je snimak njegovog govora objavljen kaže da je reč o montaži.

Navodno, kaže da je mislio da treba prekopati sve arhive i učiniti ih dostupnim i onda naučnim pristupom doći do istine.

Upozorio je i kako su u proteklih nekoliko dana njegove izjave bile montirane kako bi se lažno prikazao u javnosti.

"Istina o Vukovaru, Škabrnji, Blajburgu, Jasenovcu je ono što nam je nužno. Ako poslušate tu vest koja je izmontirana, onda ona glasi da ćemo prekopati sve, a nakon toga definitivno ne ide reč Jasenovac. Kao naučnik uistinu tvrdim da treba prekopati sve arhive i učiniti ih dostupnim i naučnim pristupom doći do istine. Nažalost, naši arhivi su uglavnom u Beogradu", kazao je Škoro rekavši kako, ako se mi ne možemo dogovoriti kako doći do istine, treba utvrđivanje istine prepustiti međunarodnim komisijama.

Novinarima je, na pitanje koje je njegovo mišljenje u vezi s pitanjem ćiriličnih ploča u Vukovaru, odgovorio kako lično nema ništa protiv ćirilice, ali da joj u Vukovaru može biti mesto tek kada se o tome dogovore Vukovarci. Dodao je da zna da piše na ćirilici i smatra kako to pismo u Hrvatskoj nikome posebno ne smeta, ali da je Vukovar nešto sasvim drugo od ostataka Hrvatske u vezi s tim pitanjem.

"Vukovar je zaista mesto posebnog pijeteta i Vukovar je mesto u kojem ćirilica izaziva sasvim drugačiji osećaj i da budem iskren kada budem predsednik države ili kada se bude dogodila takva situacija, a ja budem još živ, kada se moj prijatelj hrvatski pukovnik Peđa Mišić bude s ostalim Vukovarcima dogovorio da ploče budu na ćirilici ili nekom drugom pismu, ja ću ga sam pridržati da je on sam gore postavi, a do tada nemojmo se igrati s osećanjima Vukovaraca i Vukovara", poručio je Miroslav Škoro.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.