BIĆU UZ NJEGA DO ZADNJEG OTKUCAJA SRCA I ZADNJEG DAHA: Sudbina malog Maria (6) je najpotresnija priča iz Hrvatske
Mario se borio kao lav, Foto: Facebook printscreen

TUGA

BIĆU UZ NJEGA DO ZADNJEG OTKUCAJA SRCA I ZADNJEG DAHA: Sudbina malog Maria (6) je najpotresnija priča iz Hrvatske

Mali Mario prerastao je u velikog lava koji se uprkos dijagnozama, a ima ih gotovo 20, svojoj porodici postao centar svemira, zahvaljivao im osmesima i gugutanjem

Objavljeno:

Dečak Mario (6) rodio se kao zdrava beba i srećno je stigao kući gde ga je čekala sestra Kjara.

Sa svega mesec dana odjednom je poplaveo. Njegova porodica tada je živela u Samoboru, a Maria su Hitnom pomoći žurno prevezli u bolnicu u Zagreb. Na putu su ga reanimirali, njegovo srce je stalo, prestao je i disati.

Tu počinje životna borba porodice Ujdur. Tata Niko i mama Kristina ispričali su nam tada kako je Mario dobio upalu pluća, redom su mu otkazivali bubrezi i jetra. Ovaj dečak postao je 100-postotni invalid, potpuno zavisan o tuđoj pomoći.

- Već su nam nekoliko puta rekli da se od njega oprostimo - prepričala nam je majka Kristina kad je Mario imao godinu dana.

Ali oni se nisu opraštali. Mali Mario prerastao je u velikog lava koji se uprkos dijagnozama, a ima ih gotovo 20, svojoj porodici postao centar svemira, zahvaljivao im osmesima i gugutanjem. Često je hodao po ivici, a onda bi majka Kristina objavila veselu vest da se Mario pridigao, da se, po ko zna koji put, vraća kući svojoj porodici i starijoj sestrici kući iz bolnice.

Sada je Mario ponovno u bolnici u Klaićevoj. Ovaj prekrasni dečak zaraznog osmeha tamo je proslavio svoj šesti rođendan. Majka se javila fotografijama na društvenoj mreži. Medicinsko osoblje obuklo mu je frak, jer to zaslužuju zgodni dečaci. I oko krevetića ostavile rođendanske čestitke i poruke.

No Mariu se, nažalost, pogoršalo.

- Marek je na palijativnoj nezi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Takođe je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Lekari su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija - rekla je njegova majka Kristina.

Majka Kristina na Fejsbuku objavila je fotografije i puno se zahvalila celom osoblju Klaićeve koje brine o njenom sinu.

Lekari su dozvolili porodici da sve vreme bude uz Mareka na intenzivnoj nezi. Uz njega je i sestra Kjara.

- Danas mu je rođendan, tako velik dan, suze s lica ne mogu sprati... Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka doma, u svome krevetu među svojim najmilijima - napisala je majka na Fejsbuku.

- Biću uz njega do zadnjeg otkucaja srca i do zadnjeg daha - rekla je za "24 sata" Kristina.

Shrvana majka pronašla je snage zahvalilti lekarima u Klaićevoj bolnici i izviniti se za trenutke kad je, kako kaže, bilo teško prihvatiti da nažalost spasa nema.

- Hvala od srca Klaicevoj bolnici, i bez obzira na silne sastanke izvinjavamo se javno, eto teško nam je bilo smestiti u glavu da je Marek iscrpljen, da su iskoristili sve moguće načine i da na žalost spasa nema, nekako smo se hvatali za slamku, bilo je tu i burnih reakcija i ljutnje i loše komunikacije izmedju odeljenja i nas, danas nam je pojašnjeno i koliko god se čovjk priprema nikad ne može bit spreman... Prebačen je na odejenje,l puls je 48,opet spava i nadamo se neće bit poziva iz bolnice... Svaka čast jilu koji mu je napisao divne poruke za rockas.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.