KOLINDA PREDSTAVILA PREDIZBORNI PROGRAM U 7 TAČAKA: Srbiji planira da postavi OVAJ USLOV za ulazak u EU
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Youtube printscreen

POČELA KAMPANJA

KOLINDA PREDSTAVILA PREDIZBORNI PROGRAM U 7 TAČAKA: Srbiji planira da postavi OVAJ USLOV za ulazak u EU

Uverena da je ostvarila što je pre pet godina građanima obećala, Grabar Kitarović je istakla da se ponovo kandiduje za predsednicu, jer veruje u Hrvatsku

Objavljeno:

Kolinda Grabar-Kitarović predstavila je danas predizborni program "Hrvatska zna" na zagrebačkom Velesajmu, kojim će tražiti podršku građana u kampanji za drugi mandat na Pantovčaku.

Obraćanje aktuelne predsednice mediji su prenosili uživo, a predstavljanje je Grabar Kitarović započela sa: Hrvaticama i Hrvatima u Hrvatskoj, BiH i širom sveta, pozdravila sve okupljenje i svoju porodicu.

Zahvalila je HDZ-u na kandidaturi istakavši da je za nju ovaj dan veoma važan.

Uverena da je ostvarila što je pre pet godina građanima obećala, Grabar Kitarović je istakla da se ponovo kandiduje za predsednicu, jer veruje u Hrvatsku.

- Želela sam da budem vaša predsednica, jedna od vas. Verujem da i vi prepoznajete da jesam jedna od vas. Koja radi za vas i bori se za vas- istakla je Grabar Kitarović.

Navela je da Hrvatska pre pet godina bila u ekonomskoj i moralnoj krizi, da je vladao pesimizam i stanje apatije.

Govoreći o nekim segmentima svog dosadašnjeg mandata spomenula je Inicijativu tri mora i istakla da je "Hrvatsku pozicionirala u srednju Evropu i na Mediteran gde ona oduvek i pripada".

Program "Hrvatska zna i mora bolje" sastoji se od sedam tačaka: hrvatski razvoj, hrvatski identitet, hrvatska odlučnost, hrvatska pravednost, hrvatska demokratija, hrvatska bezbednost sigurnost i hrvatski optimizam.

U Hrvatsku se, kazala je, ne veruje po potrebi kao neki, Hrvatska se živi uvek i svakim danom.

Istaknula je da je izvukla Hrvatsku iz regiona.

- Pronalaženje nestalih u Domovinskom ratu postaviću kao uslov za daljni napredak Srbije u pregovorima za ulazak u EU. - rekla je. Pojašnjavajući delove svog programa kazala je da prvo želi da razgovara o razvoju - "razvoju društva i svih delova društva, uključujući ekonomiju.

Rekla je da će predložiti raspravu o fleksibilnijem radnom vremenu, da će povezivati iseljenu i domovinsku Hrvatsku.

Istrajaće, obećala je, na sprovođenju mera "brendiranja Hrvatske".

- Danas je Hrvatska prepoznata u svetu. Poslednjih godina učvrstili smo odnose s najvažnijim zemljama - rekla je i dodala da hrvatsko društvo nije društvo nasilja.

Događaj predstavljanja izbornog programa vodio je poznati voditelj Oliver Mlakar, uz opasku da "uvek pobedi onaj koga on najavi".

Na početku je izvedena je hrvatska himna, a održan je i minut ćutanja za sve poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu i prvog predsednika RH Franju Tuđmana.

Mlakar je pozdravio i predsednicinog supruga Jakova, što je bilo propraćeno aplauzom.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.