SRELI SE FRATAR, IMAM I POP, PA SU OPALILI SELFI: Nije ovo nikakav vic! Sjajna priča se krije iza ova tri čoveka!
Ivo, Admir i Željko, Foto: Foto: Facebook/Admir Maljevac Muhić

i ovo se desilo

SRELI SE FRATAR, IMAM I POP, PA SU OPALILI SELFI: Nije ovo nikakav vic! Sjajna priča se krije iza ova tri čoveka!

Ivo radi kao fratar, Admir je imam, dok je Željko sveštenik

Objavljeno: 20:33h

Iako malo mesto površinom, Vojnić, gradić na hrvatskom delu Korduna, pravi je primer kako i danas, posle svih strahota koje su zadesile područje Balkana, prijateljstvo fratara, sveštenika i imama, može i mora da bude pravi primer svima nama.

Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i Željko Vidaković iz Vojnića kraj Karlovca u Hrvatskoj, vole da se druže i često objavljuju svoje zajedniče fotografije. U prvi mah, ovo deluje kao sasvim obična situacija, ali priča o njima je malo dublja. Naime, Ivo radi kao fratar, Admir je imam, dok je Željko sveštenik.

Ovaj nerazdvojni trojac, tri dobra prijatelja, sva tri poreklom iz Bosne i Hercegovine, shvataju da versku toleranciju mogu najbolje pokazati kroz svoj primer, te zbog toga često dele fotografije sa druženja.

- E, sad da vidimo koliko ove fotografije mogu imati deljenja, lajkova i komentara ispod. Da malo zasenimo zlu crnu hroniku i politiku - napisao je Admir Maljevac Muhić ispod fotografije.

Sveštenici nisu dovoljno zgodni?

- Zasad zanimljiva fotografija trojice sveštenika koji veruju u jednoga Boga ne pobuđuje veću pažnju i ne dele se dalje. Razloga zato može biti više. Možda sveštenici nisu dovoljno zgodni, golišavi sigurno nisu, a možda je samo još uvek nezgodno vreme. Sumorno je. Kiša pada li pada - bio je jedan od komentara ispod fotografije.

Međutim, nakon nekoliko dana fotografije su se ipak počele da se dele putem društvenih mreža.

- Hteli smo da se malo pokrene pozitivna priča, kako sve nacije mogu sesti za sto i pregovarati i naći rešenje za probleme. Nas trojica super sarađujemo, živimo zajedno i zajedničkim snagama rešavamo probleme - izjavio je u telefonskom razgovoru Admir ef. Muhić.

- Ne brojimo krvna zrnca nikome, braća smo po Bogu, a jedino se postavlja pitanje, ako mi možemo funkcionisati zajedno kao tri dobra prijatelja, da li i oni koji nas predstavljaju mogu zajedno. Može li na brdovitom Balkanu ikada doći Sunce - pita se on.

Kada se radi o fotografijama, kaže da se ne radi o slikanju za javnost, već da njih trojica tako zaista žive već godinama.

- Nije ovo fotografisanje proizašlo samo za javnost, mi tako zaista živimo - rekao je, dodajući kako su prve zajedničke fotografije objavljene još 2018. godine, kada su zbog svog sadržaja, obišle region.

- Ljudima najpotrebnije da vole i cene druge svakoga dana i ništa nam drugo ne treba - zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Slobodna dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.