FRA, IMAM I POP ŽIVE U SLOZI: Braća smo po Bogu, ako mi možemo zajedno, mogu i oni koji nas predstavljaju!
Žive u slozi, Foto: Facebook printscreen

lepa slika sa balkana

FRA, IMAM I POP ŽIVE U SLOZI: Braća smo po Bogu, ako mi možemo zajedno, mogu i oni koji nas predstavljaju!

Ovaj nerazdvojni trojac, tri dobra prijatelja, sva tri poreklom iz Bosne i Hercegovine, shvataju da versku toleranciju mogu najbolje pokazati na svom primeru

Objavljeno:

Fra Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i paroh Željko Vidaković sluge su Božje u Vojniću u Hrvatskoj, tačno tako piše ispod fotografije objavljenoj na Fejsbuku.

Ovaj nerazdvojni trojac, tri dobra prijatelja, sva tri poreklom iz Bosne i Hercegovine, shvataju da versku toleranciju mogu najbolje pokazati na svom primeru - zajedničke fotografije snimili su u Hrvatskoj, a njihovo obrazloženje dao je efendija Admir Muhić na svom Fejsbuk profilu.

- E, sad da vidimo koliko ove fotografije mogu imati deljenja, lajkova i komentara ispod. Da malo zasenimo zlu crnu hroniku i politiku - napisao je Admir Maljevac Muhić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

- Zasad zanimljiva fotografija trojice sveštenika koji vjruju u jednoga Boga ne pobuđuje veću pažnju i ne deli se dalje. Razloga zato može biti više. Možda sveštenici nisu dovoljno zgodni, golišavi sigurno nisu, a možda je samo još uvek nezgodno vreme. Sumorno je. Kiša pada li pada - komentarisao je neko ispod fotografije na kojoj se na istom mestu nalaze fratar, imam i pop.

No nakon nekoliko dana fotografije su se ipak počele deliti putem društvenih mreža.

- Hteli smo da se malo pokrene pozitivna priča, kako sve nacije mogu sesti za sto i pregovarati i naći rešenje za probleme. Nas trojica super sarađujemo, živimo zajedno i zajedničkim snagama rešavamo probleme - rekao je u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Admir ef. Muhić.

- Ne brojimo krvna zrnca nikome, braća smo po Bogu, a jedino se postavlja pitanje - ako mi možemo funkcionisati zajedno kao tri dobra prijatelja, mogu li i oni koji nas predstavljaju zajedno... Može li na brdoviti Balkan doći Sunce - pita se efendija.

- Nije ovo fotografisanje proizašlo samo za javnost, mi tako zaista živimo - rekao je i pojasnio kako su njihove prve zajedničke fotografije objavljene još 2018. nakon čega su njih troje zbog svog pristupa postali zanimljivi u regiji.

Jedno je sigurno, kaže, "svakoga dana prolazimo kroz teška iskušenja, ali ostajemo sa svojima do samoga kraja".

- Ljubiti i ceniti drugoga svakoga dana i ništa nam drugo ne treba - zaključuje efendija, a piše Slobodna Dalmacija.

Komentari ispod fotografija su različiti - od onih koji hvale ovakav pristup do onih koji "naslikavanje" ipak osuđuju.

- Tako i treba, samo nastavite tako! Svaka čast, eh, kad bi svi ovako bili složni i zagrljeni... Gde bi nam bio kraj - oduševljeni su korisnici društvenih mreža.

- Lepo je videti ljude da se druže, ali svi ljudi koji razumno razmišljaju, znaju da ste Vi i religije kojima služite i širite ih upravo ti koji ljude razdvajate - nadodali su pojedinci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.