UMRLA NEVENA JURAK: Saučesnica u najvećoj korupcijskoj političkoj aferi zbog koje je premijer smenjen!
Nevenka Jurak, Foto: Printscreen/youtube

počivaj u miru

UMRLA NEVENA JURAK: Saučesnica u najvećoj korupcijskoj političkoj aferi zbog koje je premijer smenjen!

Pojasnio je kako je Jurak preminula od posledica teške bolesti

Objavljeno:

Preminula je Nevenka Jurak, bivša vlasnica marketinške agencije Fimi Media kojoj se sudilo u procesu s bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

"Indexu" je vest o smrti Nevenke Jurak potvrdio njen advokat Krešimir Vilajtović.

"Nažalost preminula je u jutarnjim satima", rekao je Vilajtović.

Pojasnio je kako je Jurak preminula od posledica teške bolesti zbog koje je nekoliko puta bilo odloženo suđenje u slučaju Fimi Media na Županijskom sudu u Zagrebu.

"Radi se u vrlo ozbiljnoj bolesti koja se lečila zadnjih godinu i po, no uprkos svom trudu lekara, nažalost nije bilo pomoći. Radilo se o vrlo zloćudnoj bolesti koja je uznapredovala", rekao je za Index Vilajtović.

Na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi Media, najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici, zbog koje je optužen bivši premijer Ivo Sanader, ali i stranka HDZ koja je tako postala prva stranka u Hrvatskoj optužena za korupciju, Tužiteljstvo tereti Sanadera da je bio saučesnik u izvlačenju 70-ak miliona kuna iz državnih institucija.

Bivši premijer od početka postupka negira krivicu i tvrdi da je žrtva političkog postupka što su ga pokrenuli njegova naslednica Jadranka Kosor i tadašnji glavni državni advokat Mladen Bajić.

Uz Sanadera, HDZ i Jurak koja pravosnažnu presudu nije dočekala, u ovom su slučaju optuženii nekadašnji stranački rizničar Mladen Barišić, HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka u kojem su nepravomoćno osuđeni, odbacili optužbe za izvlačenje novca iz državnih institucija te punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.