U TUĐMANOVE RUKE STAVILA VIBRATOR: Hrvatica koja je polila vladu KOFOM IZMETA ponovo provocira javnost!
Iva je izvela provokativan performans, Foto: Facebook / Iva Anzulović

kažnjena je

U TUĐMANOVE RUKE STAVILA VIBRATOR: Hrvatica koja je polila vladu KOFOM IZMETA ponovo provocira javnost!

Opštinski sud je Anzulovićevu kaznio sa 1.300 kuna

Objavljeno: 29.10.2019. 11:44h
  • 2

Iva Anzulović, koja je ostala upamćena po tome što je na zgradu hrvatske vlade bacila kofu fekalija, prekršajno je kažnjena zbog toga što je na spomenik, u ruke prvog hrvatskog predsednikaFranje Tuđmana, stavila gumeni vibrator.

Opštinski sud je Anzulovićevu kaznio sa 1.300 kuna.

Spomenik Tuđmanu u Virovitici nalazi se ispred Gradske biblioteke, a razloge takvog postupka Anzulovićeva je, uz fotografije, objasnila na svom fejsbuk profilu, preneo je lokalni portal Virovitica.

U obrazloženju presude stoji da je Iva svojim postupkom "vređala ili omalovažavala moralne osećaje građana".

Njen advokat je uputio odmah žalbu u kojoj se poziva na hrvatski Ustav u kojem piše da se svim građanima garantuje sloboda mišljenja i izražavanja misli.

Ivin advokat je istovremeno kao dokaz naveo presudu Suda za ljudska prava Saveta Evrope iz prošle godine kada je presuđeno da je Hrvatska povredila pravo izdavača nedeljnika Narodni list d.d. iz Zadra na slobodu izražavanja zajamčenu članom 10. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Iva kaže da će njena odbrana neupitno dokazati da je Tuđman gušio svesno i ciljano slobodu novinarstva i da je bio ratni profiter i izdajnik hrvatskih vojnika kao vrhovni komandant tokom Domovinskog rata, da je odgovoran za brojne smrti civila i vojnika i bio saučesnik u ratnim zločinima.

- Moja odbrana su svi objavljeni tekstovi, reportaže, knjige koje svojim istraženim dokazima to što sam navela i dokazuju, a nisu ih pisali istoričari niti bilo ko drugi, već novinari, hrvatski novinari. I dan-danas živi i zdravi svedoci tih vremena - kaže Iva, preneo je, između ostalog, portal Index.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media