Hrvatski letak koji je zapalio region: Poštuj muža svog, daj mu i kada ne želiš!

saveti za očuvanje braka

Hrvatski letak koji je zapalio region: Poštuj muža svog, daj mu i kada ne želiš!

- Ako je odgovor na pitanje "Poštujem li njegovu potrebu za polnim odnosom?" negativan, žena bi trebalo da razmisli o tome da promeni svoje ponašanje - poručuje crkva u Bjelovaru
Objavljeno: 18:09h

U katedrali svete Terezije Avilske u Bjelovaru pojavio se letak kojim se uz reklamu za knjigu nalazi i nekoliko saveta kako očuvati brak, odnosno: "načela koja mogu spasiti vaš brak". Kad ćeš da se udaš, kad da rodiš: Ako ste žena u Srbiji, evo kako da sledeći put odgovorite rodbini! - Žena iskazuje poštovanje držeći se šest načela ili koncepata, koje vidimo u nastavku. Tako svom mužu pokazuje koliko joj je on važan, nezamenljiv - poručuju autori letka. Najviše pažnje izazvalo je poslednje, šesto pravilo, koje ukratko ženama poručuje da nema "ne mogu". - Poštujem li njegovu potrebu za polnim odnosom sa mnom i onda kada za to nisam raspoložena? - je pitanje koje bi po ovom crkvenom letku trebalo sebi da postavi svaka žena. Ako je odgovor na njega negativan, žena bi trebalo da razmisli o tome da promeni svoje ponašanje.

Žena, takođe, treba da se zapita da li je uvek uz svog muža, da li mu daje do znanja da ga podržava u svemu što on radi i mora da pokaže da poštuje i ceni njegovu želju da štiti nju i njihovu porodicu i da se brine o njima, a to mora i da kaže. Letak savetuje ženama da ne veruju svojoj intuiciji (koja je napisana pod navodnicima) već samo svom mužu, i da provode vreme rame uz rame sa njim. (Espreso.co.rs / Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.