NAJBOGATIJI POLICAJAC U HRVATSKOJ VOZI KAO MANIJAK: Uvek se izvuče, a TEK KAD VIDITE ŠTA SVE POSEDUJE!
Hrvatski policajac, Foto: Printscreen/youtube

najpopularniji

NAJBOGATIJI POLICAJAC U HRVATSKOJ VOZI KAO MANIJAK: Uvek se izvuče, a TEK KAD VIDITE ŠTA SVE POSEDUJE!

Pored skupocene vile, on poseduje i luksuzne automobile, koji su ga i doveli u žižu medijske pažnje

Objavljeno:

Javnost na Balkanu ostala je u čudu kada je objavljena imovinska karta policajca i komadanta saobraćajne jedinice iz Hrvatske.

Naime, pored skupocene vile, on poseduje i luksuzne automobile, koji su ga i doveli u žižu medijske pažnje.

U službenoj biografiji piše da je Josip Čelić je bivši specijalac, višestruki odlikovani zapovednik, koji je završio Saobraćajni fakultet i Visoku policijsku školu te je vodio i saobraćajnu jedinicu "Kobre". Čelić se našao u središtu skandala nakon što je RTL objavio snimak kako je vozio triput brže od dopuštenog kada ga je zaustavio presretač u mestu Briševo kod Zadra.

Kako piše RTL, Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izveštaja i da se ne beleži u informacijski sistem MUP-a.

Po snimku se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda se počela povećavati. U jednom trenutku iznosi više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje na tom mestu bilo 50.

Za ovakav slučaj inače bi bilo predviđeno podnošenje optužnog predloga, oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna.

Kupovina luksuzne vile

U septembru 2017. godine Ćelić je bio imenovan za šefa karlovačkog MUP-a. U avgustu prošle godine imenovan je za zamenika direktora MUP-a. Bio je i svedok suđenju u Hagu u slučaju ratnih zločina koje su nakon Oluje, po navodima haškog tužilaštva, počinile hrvatske snage u Gruborima.

Ćelić je poznat i kao prijatelj Tomislava Karamarka (bivši lider HDZ-a) i Josipa Klema (vlasnik kompanije "Klemm bezbednost" i bivši predsednik Udruženja specijalne policije iz rata u Jugoslaviji), a hrvatska i balkanska javnost ga je upoznala oko kupovine luksuzne vile na šest etaža u Lokvi Rogoznici kod Omiša.

Još i pre toga novinari su nabrojali da Ćelić ili njegova supruga poseduju i penthaus u elitnoj zagrebačkoj četvrti, dvospratnicu u karlovačkom naselju Švarča te još dva stana u Zagrebu, kao i kuću na Viru. Prema pisanju hrvatskih medija ima 12 nekretnina, a bližnji su ga branili kako ima imućne roditelje, piše 24sata.

Provalili mu u kuću i ukrali novac i oružije

Početkom januara ove godine nepoznati počinioci su provalili u Ćelićevu kuću u Karlovcu. Ćelić je tada bio odsutan zajedno sa porodicom. Iz kuće mu je ukradena velika količina novca, zlata, nakita i nekoliko komada vatrenog oružja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.