CELA EVROPA TRAŽI ZORKU: Ona je među najtraženijim KRIMINALCIMA na svetu! (FOTO)
Zorka Rogić, Foto: Europol

europol objavio

CELA EVROPA TRAŽI ZORKU: Ona je među najtraženijim KRIMINALCIMA na svetu! (FOTO)

Hrvatska traži 28-godišnju Zorku Rogić zbog krijumčarenja droge i oružja, a u begu je od 2014. godine

Objavljeno:

Evropska policijska agencija Europol pokrenula je u petak sveobuhvatnu operaciju hvatanja najtraženijih žena počinitelja teških krivičnih dela u Evropskoj uniji, ističući da su njihovi zločini "jednako ozbiljni" kao i zločini koje su počinili muškarci, prenosi AFP, a među njima je i 28-godišnja Hrvatica Zorka Rogić.

U kampanji pod sloganom "zločin ne poznaje pol", na internet stranici Europola na spektakularan su način prikazana lica najtraženijih kriminalaca u begu koje traži 21 zemlja, a među njima je 18 žena, kazala je zvaničnica Europola Tine Holevoet.

Osumnjičene se terete za krivična dela poput ubistva, šverca ljudima ili drogom.

Hrvatska traži 28-godišnju Zorku Rogić zbog krijumčarenja droge i oružja, a u begu je od 2014. godine.

Lica počinitelja zločina u begu su otkrivena i svako može videti radi li se o muškarcu ili ženi, dodaje Holevoet.

- Cilj nam je da što veći broj ljudi vidi natraženije zločince u begu jer je onda i veća šansa da ih lociramo i uhapsimo - ističe ona.

Francuska tako traži Džesiku Edosomvan, Nigerijku u begu nakon što je policija razbila mrežu prostitucije u regiji Liona krajem 2007. Svukupno je uhapšeno 26 ljudi. Edosomvan je bila na čelu kriminalne mreže koja je iskorištavala oko 60 žena za prostituciju, a koje su dovedene u Francusku pod izgovorom boljeg života. Žene su zastrašivane, a njihovim se porodicama pretilo.

Sudski postupak počinje 6. novembra u Lionu, a Džesika se, prema poslednjim saznanjima, nalazi ili u jednoj od zemalja Beneluksa, a moguće u Italiji i samoj Francuskoj.

Mađarska traži 31-godišnju Ildiko Dudas, optuženu za šverc drogom i zloupotrebu vlastite dece. U odsutnosti je osuđena na šest godina zatvora za zločine počinjene između 2011. i 2012. Ne zna se gde se trenutno nalazi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.