KOMŠIJAMA DELOVALI KAO SKLADAN PAR: Ivana (25) je DO SMRTI izbola svog dečka, onda policiji pričala o DEMONIMA
Policija na mestu ubistva, Foto: Youtube printscreen, MUP Republike Hrvatske

ubistvo u hrvatskoj

KOMŠIJAMA DELOVALI KAO SKLADAN PAR: Ivana (25) je DO SMRTI izbola svog dečka, onda policiji pričala o DEMONIMA

U stanu tokom uviđaja nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da je pre uboda nožem bilo ikakve borbe među ljubavnim partnerima

Objavljeno:

Županijsko državno tužilaštvo u Splitu naložilo je obdukciju tela Emila Ž. (33) kojeg je u sredu uveče u porodičnoj kući u solinskom predelu Sv. Kajo nožem ubila njegova vanbračna partnerka Ivana G. (25).

Po dosadašnjim saznanjima čini se da je zločinu prethodio sukob dvoje mladih. Kako "24 sata" saznaju od komšija, koju minutu prije nego što je Emil krvav istrčao, iz stana su se začuli buka i povišeni tonovi.

- Čula sam da je neko povikao: 'Upomoć!', a sve se to događalo malo pre nego što se Emil pojavio na dvorištu. S mladima nikad nije bilo problema, oboje su bili vredni, uvek su se lijepo javljali, pozdravljali, ukratko veza im je delovala skladno - rekla je prva komšinica porodice.

Solinska policija je nakon dolaska na mesto zločina zadržala Ivanu koja je obilno krvarila iz rane na šaci desne ruke, pa je odvedena u bolnicu. Nisu od nje dobili nikakvo objašnjenje jer je bila u stanju šoka zbog gubitka najmanje pola litra krvi.

Nije isključeno ni to da je bila pod uticajem lekova koji izazivaju halucinacije ili da ima psihičkih problema.

Policajcima je počela da govori o 'utvarama i demonima' koji su joj se obraćali, a naknadno veštačenje će pokazati radi li se zaista o psihičkom poremećaju ili žena pokušava da se izvuče na 'ludilo', piše Slobodna Dalmacija.

Razlog Emilove smrti tako i dalje ostaje obavijen velom tajni. U stanu tokom uviđaja nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da je pre uboda nožem bilo ikakve borbe među ljubavnim partnerima.

Sve se odigravalo iza 20 sati u prizemnom stanu porodične kuće u kojoj par živi zajedno već nekoliko godina. Iznad njih stanuju Emilov otac i rodbina. Komšije koje su čuli vapaje priskočile su u pomoć, pozvali lekare, no Emilu nije bilo pomoći, preminuo je u splitskoj bolnici.

Tragovi krvi svuda po ulici te puno više crvenih mrlja u dvorištu i kraj ulaznih vrata stana, do okončanja kriminalističkog istraživanja zapečaćenog policijskom trakom, svedoče o brutalnosti i snazi uboda.

Od izvora bliskih istrazi se saznaje kako nisu imali evidentirane prijave zbog porodičnog nasilja, kao i da supružnici do ove tragedije nisu imali sukoba sa zakonom.

Sve komšije tvrde kako je Emil bio miran i neproblematičan muškarac, komšija s kojim su u Sv. Kaji zajedno odrastali.

Ne veruju da bi mogao da podigne ruku na suprugu, a devojku s kojom je živeo, iako je tu već godinama, nisu posebno dobro upoznali.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.