KOLINDA MOLI MAKRONA DA SE NE PREKIDA POTRAGA ZA HRVATSKIM KAPETANOM: Hrvatski državljani su joj na prvom mestu
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Printscreen/Facebok

hrvatski kapetan

KOLINDA MOLI MAKRONA DA SE NE PREKIDA POTRAGA ZA HRVATSKIM KAPETANOM: Hrvatski državljani su joj na prvom mestu

Kako prenosi Hina, Grabar-Kitarovićeva je zamolila da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem

Objavljeno: 18:06h

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović zamolila je predsednika Francuske Emanuela Makrona da se svojim autoritetom zauzme za ponovno razmatranje odluke o obustavljanju potrage za preživelima sa broda "Burbon Roud" koji je potonuo u Atlantiku.

Kako prenosi Hina, Grabar-Kitarovićeva je zamolila da se ne odustane od traganja za kapetanom Dinom Miškićem, hrvatskim državljaninom, kao i članovima njegove posade sve dok postoji i mala verovatnoća i nada da će biti nađeni živi.

foto: Beta/Milan Obradović

Prethodno je ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio da zajedno s porodicom i prijateljima nestalog hrvatskog kapetana veruje da je on živ, da nisu sve mogućnosti iscrpljene i podsetio je da je trgovačkim brodovima naređeno da motre područje gde je potonuo "Burbon Roud".

"Kada su u pitanju životi hrvatskih državljana, onda smo tu prvi da ih zaštitimo", rekao je hrvatski ministar.

Brod "Burbon Roud" potonuo je 26. septembra u Atlantiku, oko 2.000 kilometara od najbližeg kopna, francuskog otoka Martinika.

"Od utorka 1. oktobra, nije pronađeno nijedno telo. Posle sedam dana mogućnost preživljavanja ljudi na moru, čak i dobro opremljenih, bitno je smanjena", naveli su iz prefekture Martinika.

Potraga za nestalima je trajala je nedelju dana, a nađena su trojica članova posade koji su preživeli nesreću, kao i tela četvorice poginulih. Na brodu je bilo 14 ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.