UPUCAO ŠESTORO LJUDI, POŠTEDEO SAMO BEBU! Njegova MAJKA sad želi da je USVOJI - ovo je rekla o SINU MASOVNOM UBICI
Igor Nađ, Foto: Facebook printscreen

masakr

UPUCAO ŠESTORO LJUDI, POŠTEDEO SAMO BEBU! Njegova MAJKA sad želi da je USVOJI - ovo je rekla o SINU MASOVNOM UBICI

Igor Nađ (35) došao je 1. avgusta oko 21.30 časova pred kuću porodice Tojagić

Objavljeno:

Igor Nađ (35) ubio je šestero ljudi pa presudio sebi. U životu je ostavio samo bebu. Baka dečića i Igorova majka želi da se brine o svom unuku.

- Poslednji put unuka sam videla pre sahrane. Volela bih ga videti više od svega, u kratkom telefonskom razgovoru rekla je za 24sata Marija, majka ubijice s Kajzerice.

Igor Nađ (35) došao je 1. avgusta oko 21.30 časova pred kuću porodice Tojagić u Ulici Radoslava Cimermana u Zagrebu. Iz pištolja, koji je ilegalno posedovao, ubio je devojku Maju Tojagić (35), njenog sina (10), njenu sestru Josipu (29), Majinu i Josipinu majku Filjku Tojagić (63), njenog supruga Dragomira “Pašu” Tojagića (61) i Josipinog dečka Davora Paušaka (29). U životu je ostavio samo tad dvomesečnu bebu koju je dobio s Majom. Nakon krvoprolića pobegao je u Brezovicu, gde se ubio u dvorištu Caritasova Doma za nezbrinutu decu.

Njegovu majku, koja živi u Brezovici, intervjuisao je portal 24 sata.hr. Potvrdila je da želi preuzeti starateljstvo o danas četvoromesečnom dečaku i da je, u tu svrhu, Centru za socijalni rad predala svu potrebnu dokumentaciju.

"Čekamo odluku Centra"

- Centar radi svoj posao. Još nisu odlučili što je najbolje za njega, no čim odluče, javiće nam. Čekamo njihovu odluku - rekla je puštajući vodu iz slavine.

Priznaje da se boji kako su, zbog postupanja njenog sina, svi već stvorili negativnu sliku o njima.

- Ja nikako nisam mogla uticati na sina i njegove postupke. Da sam mogla, uradila bih sve da ga sprečim - iskreno kaže Marija.

U Irskoj, gde je bila sinu u poseti, kratko se zadržala.

- Otišla sam da se maknem malo od svega - objašnjava.

Igorova majka ne krije da ne voli pričati o onome što je bilo.

- Nemam o tome šta više ni reći - dodaje.

Njen unuk je još u domu, u koji su ga smestili nakon ubistava. Od izvora u nadležnom Centru saznali smo kako se mnogi raspituju za njega.

- Javljaju se hraniteljske porodice koje mu žele pružiti dom i novu budućnost - rekao je isti izvor pre desetak dana. Iako baka, po zakonu, ne može usvojiti dečaka, u ovakvim slučajevima moguće je udomljenje. Nasreću, beba je dovoljno malena da se neće sećati proživljenog užasa.

Neće se sećati užasa

Mariju smo pitali i šta je s istragom, te dobija li porodica ikakve informacije od policije.

- Rekli su nam samo da vode istragu i da ne znaju kad će biti gotova, da to zna potrajati. Kad dokažu kako je bilo, reći će nam - dodaje, a zatim ljubazno prekida razgovor.

Da je istraga još u toku, potvrdili su nam nadležni za ovaj slučaj.

- U vezi sa vašim pitanjem, možemo navesti da se po nalogu Županijskog državnog tužilaštva u Velikoj Gorici u Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja provodi više veštačenja u cilju utvrđivanja materijalne istine - odgovorili su iz tužilaštva.

Veštačenjem odeće žrtava i odeće ubice nastoji se biološkim, mikro i inim tragovima utvrditi njihov međusobni kontakt. Nastoji se povezati eventualne tragove krvi s odeće ubice s eventualnim posekotinama krvi žrtava zločina. Takođe, veštaci balističke struke imaju zadatak konkretne čaure ispaljenog oružja povezati s pištoljem pronađenim u ruci Igora Nađa.

Rane na slepoočnicama

Pisanim nalogom se veštaku određene struke navodi koje činjenice treba utvrditi. Veštačenja složenijih slučajeva u praksi se često obavljaju u poodmakloj fazi postupka kako bi veštaku na raspolaganju bilo što više činjenica konkretnog slučaja.

Zagrebački Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i veštačenja “Ivan Vučetić” pokriva gotovo sva područja veštačenja za potrebe složenijih kaznenih postupaka - od bioloških, toksikoloških, balističkih, mehanoskopskih, grafoloških pa do daktiloskopskih i inih veštačenja.

Kobne večeri je prvi komšija porodice Stjepan Grubina čuo Maju kako vrišti: ‘Nemoj, nemoj, nemoj!’. Izašao je iz stana te video ženu i dete kako pred kućom leže u lokvi krvi. Ubice više nije bilo. Nakon ubistava Igor Nađ je s mesta zločina pobegao u Škodi, koju je u to vreme vozio. Nešto nakon tri sata ujutro policija ga je putem signala na mobilnom locirala u naselju Brezovica, u Brezovičkoj ulici kraj broja 96. U potragu za njim krenuli su specijalci iz Lučkog.

Na šljunčanom putu primetili su njegovu parkiranu Škodu. U vozilu nije bilo nikoga. Pedesetak metara dalje od Škode policajci su pronašli beživotno telo Igora Nađa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24Sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.