SNAJA JE GOVORILA DA IMA CISTU U STOMAKU: Onda je postao RAVAN, pa je svekrva istražila - našla je krvavi čaršav...
Ilustracija, Foto: Shutterstock

horor u hrvatskoj

SNAJA JE GOVORILA DA IMA CISTU U STOMAKU: Onda je postao RAVAN, pa je svekrva istražila - našla je krvavi čaršav...

Dete je našla u plastičnoj vreći u kanti za smeće...

Objavljeno:

Hrvatici optuženoj da je tek rođenog sina ugušila, stavila u crnu plastičnu vrećicu i bacila ukantu za smeće preti, utvrdi li sud da je kriva, najmanje 10 godina zatvora.

Suđenje će joj početi sledeći mesec. Prema optužnici, žena je pre gotovo dve godine, neposredno nakon što je bez ičije pomoći rodila u spavaćoj sobi, rukom prekrila nos i usta bebe i ugušila je.

Dete je pronašla majka vanbračnog supruga optužene.

Kako žive u istom domaćinstvu, ona je, kad je primetila da “snaja” više nema stomak, išla da istraži šta se dogodilo. Dete je našla u plastičnoj vreći u kanti za smeće.

- Na dnu kante videla sam čudnu crnu vreću. Izvukla sam je i videla u njoj krvavi čaršav. Povukla sam ga i videla dečju glavicu. Prvo sam pomislila da je neka lutka, a kad sam povukla plahtu još jednom, videla sam telo bebe. Bila je skvrčena - rekla je majka vanbračnog supruga optužene.

- Majka me pozvala da siđem i poslala do kante za smeće. Otvorio sam je i našao zadavljenu bebu. Nisam ništa dirao već sam pozvao policiju - rekao je vanbračni suprug optužene, koja s njim ima sina.

Dodao je i kako je on taj dan popio gemišt no da nije bio pijan. Dodao je i kako je njegova majka znala da pita njegovu vanbračnu suprugu je li trudna, no da je ona odgovarala da nije i da ima cistu.

Njegov otac u istrazi je kazao kako je video da je “snaja” trudna, kako se njegov sin i žena nisu svađali te da su tu i tamo znali popiti, ali se nisu opijali. No ostali svedoci kazali su kako je vanbračni suprug optužene često bio pijan.

Optuženu ne terete za čedomorstvo, odnosno usmrćenje, što je gotovo pravilo u ovakvim slučajevima. U takvim slučajevima zakon kaže kako će se “majka koja usmrti svoje dete pod uticajem jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće ili porođaja kazniti kaznom zatvora od šest meseci do pet godina”.

foto: Profimedia

Naime, iako se mislilo da je reč o usmrćenju, nakon prvih ispitivanja hrvatsko Županijsko državno tužilaštvo je došlo do indicija da je reč o teškom ubistvu. Sudsko-medicinski veštaci utvrdili su, da je dete rođeno živo i da je umrlo used ugušenja. Tokom istrage provedeno je i psihologijsko-psihijatrijsko veštačenje optužene koja se branila ćutanjem.

U konkretnom slučaju ona nije bila, utvrdili su veštaci, pod odlučujućim uticajem psihičkog, porodičnog ili socijalnog opterećenja. Takođe su utvrdili kako je bila smanjeno uračunjiva, ali ne bitno. Utvrdili su i kako su kod nje prisutna obeležja zavisnog poremećaja ličnosti koji karakteriše osećaj bespomoćnosti, submisivnosti, potrebom da drugi preuzmu brigu za nju, nesposobnošću donošenja odluka i potrebom za stalnom podrškom. Osobe koje pate od ovog poremećaja, naveli su veštaci, karakteriše izbegavanje vlastite odgovornosti i svih zadataka u kojima je potrebno nezavisno funkcionisanje ili preuzimanje odgovornosti.

Vanbračni suprug optužene, s kojim ima sina od ranije, tvrdio je kako ubijeno dete nije njegovo jer s njom nije imao seksualne odnose kad je ostala trudna. Iako su svi primetili da je trudna, ona je to kategorički poricala tvrdeći kako ima cistu, ili neku kvržicu na jajniku.

Nakon ubistva, neslužbeno se saznaje, nije bila u istražnom zatvoru. Odselila se od bivšeg te je u međuvremenu s drugim muškarcem dobila četvrto dete. Utvrdi li sud da je kriva za teško ubistvo, preti joj kazna od najmanje 10 godina ili dugotrajna kazna zatvora. Glavnu reč na suđenju, po svemu sudeći, imaće veštaci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.