Hrvati bez srama: Hoće da legalizuju pozdrav Za dom spremni (FOTO)

Skandalozno

Hrvati bez srama: Hoće da legalizuju pozdrav Za dom spremni (FOTO)

Đapić ne dovodi u pitanje zločine u Jasenovcu, ali smatra da pozdrav “Za dom spremni” nije ustaški već pozdrav koji je "ledio krv u žilama četničkim hordama koje su napadale Hrvatsku"
Objavljeno: 11:11h

Predsednik hrvatskog Demokratskog saveza nacionalne obnove Anto Đapić kaže da niko ne dovodi u pitanje zločine u Jasenovcu, ali da poklič "Za dom spremni" treba legalizovati. Skandalozno: Hrvati tvrde da su partizani u Jasenovcu pobili više ljudi nego ustaše! Đapić smatra da Koordinacija jevrejskih opština i Srpsko narodno vijeće odbijanjem da dođu na službenu komemoraciju u Jasenovac na najgrublji način vređaju hrvatsko društvo i narod, kao i hrvatsku vladu, koja je državni pokrovitelj komemoracije. Reč je o direktnom napadu na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, smatra on.

Anto Đapić (YouTube printscreen)
- Smatram da će Hasanbegović doći da oda poštovanje žrtvama Jasenovca, koje nikada niko u Hrvatskoj ne dovodi u pitanje, kao ni karakter režima koji je radio to što se radilo u Jasenovcu - navodi Đapić. On, međutim, u isto vreme u ime svoje stranke izrazio podršku potrebi zakonskog legalizovanja pozdrava "Za dom spremni", koji u njegovoj stranci ne smatraju ustaškim već pozdravom dobrovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga "koji je ledio krv u žilama četničkim hordama koje su napadale Hrvatsku".
- Razumem da to smeta Šešelju, Vučiću, Nikoliću, Pupavcu, ali ne smeta većini hrvatskog naroda. Tu inicijativu treba podržati. Imamo instrumente da to izborimo. To je hrvatski nacionalni referendum kojim možemo, konačno, i tu stvar razjasniti u Hrvatskoj - zaključio je Đapić. (Espreso.co.rs / Jutranji / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.