HRVATSKI VETERANI NAJSTRAŠNIJE IZVREĐALI PUPOVCA! Njihove poruke jasno govore da Srbi nisu rado viđeni u Hrvatskoj
Milorad Pupovac, Foto: Beta

OPASNO!

HRVATSKI VETERANI NAJSTRAŠNIJE IZVREĐALI PUPOVCA! Njihove poruke jasno govore da Srbi nisu rado viđeni u Hrvatskoj

Ovo je jako opasno...

Objavljeno:

Predsednik Glavnog odbora udruženja veterana iz rata u Hrvatskoj HVIDRA, Josip Periša rekao je da oni smatraju da predsednik SDSS Milorad Pupovac u Hrvatskoj sprovodi "velikosrpsku politiku" i da je "zloćudni tumor na najosetljivijem delu tela Republike Hrvatske".

"Njegovi ponovni istupi i izjave slovenačkom "Delu" vrve još jednom od niza netacnih, neistinitih izjava koje optužuju i dele packe hrvatskim građanima i Republici Hrvatskoj. Vežući se za ćirilicu, za ugroženost Srba u Hrvatskoj - nacin na koji se on obraća i na koji osuđuje Hrvatsku vani, smatramo da to nije primereno i za nas je to neprihvatljivo", rekao je Periša za televiziju N1 Zagreb.

Periša je dodao i da će se zbog izjava Pupovca ljubljanskom "Delu" saopštenjem obratiti hrvatskoj javnosti i Vladi Hrvatske, preneo je sinoć "Jutarnji list".

Pupovac je u intervjuu za "Delo", između ostalog, izjavio da je retogradni proces u Hrvatskoj počeo da se razvija nakon oslobađajuće presude dvojici generala u Hagu 2012. Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a ojačao je posle ulaska Hrvatske u Evropsku uniju".

On je rekao i da je sve dostiglo "vrhunac" protestima zbog postavljanja ćiriličnih tabli u Vukovaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.