MUŠKARCI U SFRJ SU LUDELI ZA NJOM, A RAT JU JE UNIŠTIO: Primala je 50 PRETNJI SMRĆU dnevno zbog braka sa SRBINOM!
Tokom osamdesetih usledio je niz hitova, a njen uspešan niz prekinuće ubrzo ratna događanja, Foto: Printscreen

sudbine

MUŠKARCI U SFRJ SU LUDELI ZA NJOM, A RAT JU JE UNIŠTIO: Primala je 50 PRETNJI SMRĆU dnevno zbog braka sa SRBINOM!

Osamdesetih su se počele ređati filmske uloge, a 1982. godine veoma je zapažena u "Kiklopu"

Objavljeno: 17:58h

Trčala je obnažena u kultnoj 'Lepoti poroka', a u 'Horvatovom izboru' kupala se gola u kadi. Mnogo je više Mira Furlan od jugoslovenskog seks simbola, ali ni tu joj titulu niko ne može negirati. Dubokog i prodornog pogleda, guste i tamne kose, harizme i stava - Mira je žena o kojoj su sanjali mnogi muškarci bivše države. Jedna je od najlepših glumica Jugoslavije, a svoj je životni put počela je pre tačno 64 godine u Zagrebu.

Rođena u liberalnoj porodici u kojoj je mogla razvijati svoje talente, Mira je rano upoznala i tugu, gubitak. Naime, majka joj je usled bitke s karcinomom preminula kada je Miri bilo svega 16 godina.

Godinama kasnije, ta devojčica stasaće u rasnu glumicu. Diplomirala je na zagrebačkoj Akademiji 1978. godine, a odmah po završetku studija Furlanka je počela igrati manje pozorišnee i filmske uloge. Osamdesetih su se počele ređati filmske uloge, a 1982. godine veoma je zapažena u "Kiklopu". Tokom osamdesetih usledio je niz hitova, a njen uspešan niz prekinuće ubrzo ratna događanja.

Veza, a kasnije brak sa Srbinom Goranom Gajićem, početkom rata Miri je doneo probleme. Dobila je i otkaz, a kasnije joj je oduzet stan koji je nasledila od svoje bake. Uspela ga je vratiti mnogo godina kasnije. Kako bi izbegli probleme i podele, Mira i Goran odlaze 1991. godine u Ameriku i tamo žive i danas.

foto: Printscreen

Dolazak u Ameriku glumici nije bio lak, početni period provela je radeći kao konobarica, ali sanjala je o glumi. I uspela je ponovno da se vrati na posao koji toliko voli. Dobila je ulogu u seriji 'Babylon 5', a u novijem periodu mogli smo je gledati i u hitu 'Izgubljeni'.

BONUS VIDEO:

MAĐIONIČAR IZ POZORIŠTA BOŠKO BUHA ODUŠEVIO DECU (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/100posto)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.