OVA DEVOJČICA JE DANAS NAJLEPŠA HRVATICA: Predstavljaće susede na prestižnom takmičenju
Katarina kao devojčica, Foto: Promo

miss hrvatske

OVA DEVOJČICA JE DANAS NAJLEPŠA HRVATICA: Predstavljaće susede na prestižnom takmičenju

Pobeda na ovom takmičenju donela joj je mnogobrojne vredne nagrade,

Objavljeno:

Katarina Mamić je nova Miss Hrvatske koja se plasirala na izbor zaMiss sveta koji će se održati u Londonu 14. decembra.

Ona će tačno tri meseca pre toga napuniti 23 godine. Iako je rođena Zagrepčanka, na izboru za Miss Hrvatske predstavljala je Ličko-senjsku županiju jer joj je mama iz Smiljana. Kako je rekla za 24 sata, obožava decu, oduševljava je njihova radoznalost te kaže da bi, da se nije odlučila za studij novinarstva, verovatno bila vaspitačica u vrtiću.

Odrasla je u Zagrebu, u Središću, pohađala je OŠ Ive Andrića u Sopotu.

– U osnovnoj školi bila sam marljiva i vredna učenica, ali u srednjoj kako kad, ne uvek – priznaje Katarina dodajući da nije uvek pratila nastavu.

– Učitelji su me dosta opominjali, ali ne previše – smeje se brineta visoka 180 cm kojoj su najdraži predmeti bili hrvatski, engleski i italijanski, dok su joj najteži bili geografija i matematika.

Ne čudi stoga da se nakon osnovne škole odlučila za 18. jezičnu gimnaziju, nakon koje je upisala novinarstvo na univerzitetu Sever.

– Upisala sam novinarstvo jer sam znatiželjna. Mislim da bih kao novinarka mogla puno učiniti – objašnjava 22-godišnjakinja koja je odrasla je s dvojicom braće i tvrdi da su u odličnom odnosu.

– Imala sam najlepše detinjstvo na svetu. Između mene i braće mala je razlika u godinama pa nam je svaki dan bio zabavan – priseća se Katarina i dodaje da joj iz tog razdoblja najviše nedostaju osećaj bezbrižnosti i neometana sreća.

Ona je svojevrsni „Malkolm u sredini“, odnosno ima mlađeg i starijeg brata.

– Mlađi brat bavi se modelingom i upravo je upisao fakultet, a stariji studira u Karlovcu. Obojica su mi velika podrška – govori Katarina, a na pitanje kako mama i tata reaguju na njenu novu titulu, odgovara da su ponosni.

– Veruju u mene, podržavaju me i guraju napred – kaže misica kojoj su na pobedi prvi čestitali brat i majka.

@peanutbuttermagazine ? @nemanjagasic ?

A post shared by Katarina Mamić (@mamic.katarina) on

Iako nije htela da otkrije ime svog dečka, kaže da su zajedno dve godine i čime ju je osvojio.

– Osvojio me iskrenošću i duhovitošću – rekla je i dodala da studira i radi, a izvori bliski redakciji rekli su da je reč o Zvonimiru Babiću.

Da bi se pripremila za izbor za Miss sveta, u Velikoj Britaniji provesšće punih mesec dana.

– Pratila sam prošle izbore, ali nisam baš bila potpuno upućena u sve detalje. Kada sam se prijavila, onda sam počela istraživati – opisuje 22-godišnjakinja koja se samoinicijativno prijavila na izbor za Miss i ističe da je otpočetka imala veliku podršku porodice.

@vesnasposa

A post shared by Katarina Mamić (@mamic.katarina) on

Priznaje da je sada najviše brinu pripreme za svetski izbor, ali i da je toliko uzbuđena i pod uticajem adrenalina da joj ništa nije teško.

– Čak ni naporno snimanje na vrlo visokoj temperaturi nije mi teško palo – govori Katarina.

Na pitanje što bi odbila kao uslov saradnje, odgovara:

– Nemoralne ponude me ne zanimaju. U svakom trenutku želim biti svoja i moći se svaki dan bez ikakve krivice gledati u ogledalo.

@loveelfs ?

A post shared by Katarina Mamić (@mamic.katarina) on

Pobeda na ovom takmičenju donela joj je mnogobrojne vredne nagrade, od stipendije na jednom zagrebačkom univerzitetu i još jednom učilištu do jednogodišnjeg korištenja automobila te velikodušne poklone partnera događanja. Iz organizacije tvrde da će većinu odeće koju nosi nakon povratka moći da zadrži.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.