HRVATSKI RATNI VETERANI SE POBUNILI ZBOG NASTUPA SEKE ALEKSIĆ U ZAGREBU: Odgovor organizatora je LEGENDARAN!
Seka Aleksić, Foto: printscreen/twitter

RUJANFEST

HRVATSKI RATNI VETERANI SE POBUNILI ZBOG NASTUPA SEKE ALEKSIĆ U ZAGREBU: Odgovor organizatora je LEGENDARAN!

Organizator festivala im je poručio da do otkazivanja neće doći

Objavljeno:

Najava izvođača na ovogodišnjem Rujanfestu u Hrvatskoj razljutila je zagrebačke ratne vojne invalide.

- U glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori, nekoć kulturne glazbene manifestacije, odlučili su ugostiti srpske folk pevače pod sloganom 'Pomakni svoje granice zabave'. Ovim putem pozivamo sve merodavne institucije da zabrane nastup pevačima koji su za vreme velikosrpske agresije pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku - poručili su u sredu iz zagrebačke HVIDRA-e.

U četvrtak su odbili stati pred kamere Dnevnika Nove TV, no organizator festivala im je poručio da do otkazivanja neće doći te da su se pri odabiru izvođača vodili zahtevima publike.

- Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovdje na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu, odgovorio je organizator Rujanfesta Darko Fuček.

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji, iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner.

Uz Seku Aleksić, na Rujanfestu su još najavljeni i Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Bajaga, ali i Maja Šuput, Plavi Orkestar, Edo Maajka i Petar Grašo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.