HRVATSKI NOVINAR UNIŠTIO KOLINDU: Pokazao je koliko je LICEMERNA I LAŽLJIVA!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Beta/Denis Cerić

LEKCIJA

HRVATSKI NOVINAR UNIŠTIO KOLINDU: Pokazao je koliko je LICEMERNA I LAŽLJIVA!

Pita i zašto Kolinda Grabar Kitarović to nikada ne govori i u Hrvatskoj

Objavljeno:

Izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović o učešću građana Hratske u antifašističkoj borbi u Evropi, na obeležavanju 80 godina od početka Drugog svetskog rata u Varšavi, nije ni sporna ni netačna, piše zagrebački Jutarnji list, koji istovremeno pita otkud takav obrt i sugriše da se toga seti i na koncertima Marka Perkovića Tompsona.

Jutarnji pita i zašto Kolinda Grabar Kitarović to nikada ne govori i u Hrvatskoj.

"Da li je možda naša predsednica, na skupu u Varšavi, kada se već kiti tuđim perjem, kazala kako je iz svog kabineta izbacila bistu lidera tog pokreta u kojem je 'aktivno učestvovalo pola miliona ljudi', da li se pobunila kada su mu ukidali trg u centru glavnoga grada i da li je digla glas što je sa spomenicima, obeležjima i ulicama hiljada hrvatskih partizana", pita ovaj dnevnik u autorskom tekstu Vlada Vurušića.

Podseća se, naime, da u nedavnom intervjuu zadarskom Hrvatskom tjedniku, Kolinda Grabar Kitarović nije imala snage da kaže da taj list izlazi u gradu koji je zahvaljujući J. B. Titu postao deo Hrvatske, kao, kako navodi, konačno i njena Rijeka.

"Ona je u Varšavi pucala od ponosa, pred mnogima koji su stvarno čekali da budu oslobođeni, a ni ove godine nije imala hrabrosti da se zaputi u Brezovicu ili podrži obeležavanje bitke na Sutjesci, gde je od 7,5 hiljada poginulih bilo više od 4,5 Hrvata ili ukori Sabor jer nije želeo da bude pokrovitelj Međunarodnog dana pobede", navodi Vurušić.

Ističe da je, kako navodi, "gospođa predsednica u pravu".

"Od 30 divizija NOVJ-a - 18 ih je bilo hrvatskih, od 11 korpusa - šest! Od septembra 1942. do kraja rata Hrvatska je imala srazmerno najrazvijeniji partizanski pokret u Evropi. Setite se toga i tokom kampanje i na koncertu Tompsona, a ne samo u belom svetu", poručio Vurušić predsednici Kitarović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.