KUKASTI KRST I KAMENOVANJE SRPSKIH KUĆA: Još samo jedan OBIČAN DAN U HRVATSKOJ 2019. GODINE!
Istraga u toku, Foto: Profimedia

narušavanje javnog reda i mira

KUKASTI KRST I KAMENOVANJE SRPSKIH KUĆA: Još samo jedan OBIČAN DAN U HRVATSKOJ 2019. GODINE!

Oba incidenta se trenutno istražuju, a počinitelji su još uvek nepoznati

Objavljeno:

Čine se da u Hrvatskoj ne prestaje narušavanje javnog reda i mira. Naime, u Splitu, u reci Jadro pojavio se kukasti krst, dok su u Biljanima Donjim kamenovane srpske kuće.

Fotografiju je objavio portal Dalmacija, a kako naglašavaju nije poznato ko je, kada i kako kukasti krst ucrtao na dnu reke.

Najpoznatiji slucaj svastike u Hrvatskoj je onaj s Poljuda u junu 2015. godine kad su nepoznate osobe spržile travu i na njoj uoči utakmice Hrvatske i Italije iscrtale nacistički simbol, preneo je portal Index.hr.

Prekršajni sud u Splitu je prošle godine nepravosnažno proglasio krivima HNS i tadašnjeg izvršnog direktora Saveza Damira Vrbanovića, smatrajući ih odgovornima jer kao organizator utakmice nisu prekontrolisali teren.

No Visoki prekršajni sud je krajem maja ukinuo presudu, a postupak je vraćen na ponovno sudenje splitskom Prekršajnom sudu.

Na ponovljenom suđenju pocetkom juna ove godine Vrbanović se nije pojavio pa je sudija odložila suđenje, a ceo slučaj je zastareo 10. juna.

Takođe, zadarska policija saopštila je da istražuje incident u kojem su po navodima SDŠ u subotu rano ujutro u Biljanima Donjim kamenovane kuće nekoliko srpskih povratnika.

Iz policije je saopšteno da je u subotu oko 13 sati od 60-godišnjeg hrvatskog državljanina primila naknadnu dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Biljanima Donjima koje se dogodilo oko četiri sata ujutro, prenela je u ponedeljak Hina.

Nakon te dojave na mesto su odmah upućeni policijski službenici, rekli su u zadarskoj policiji, navodeći da nastavljaju s prikupljanjem informacija kako bi se utvrdile sve okolnosti.

Saborski zastupnik SDŠ Boris Milošević rekao je juče da su u subotu u Biljanima Donjim kamenovane kuće nekoliko srpskih povratnika, uz pretnje i vređanja na nacionalnoj osnovi i da su taj događaj meštani prijavili nakon čega je napravljen policijski izveštaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.