PUBLIKALA MU UZVRAĆALA USTAŠKIM POZDRAVOM, TOMPSON PENIO NA BINI! Novi skandal potresa HRVATSKU
Marko Perković Tomspon, Foto: Printscreen Youtube

PONOVO!

PUBLIKALA MU UZVRAĆALA USTAŠKIM POZDRAVOM, TOMPSON PENIO NA BINI! Novi skandal potresa HRVATSKU

Uzvikivanje tog ustaškog pozdrava na javnom prostoru predstavlja kršenje zakona i Ustava Republike Hrvatske, pa se postavlja pitanje da li će policija da reaguje, piše Index.hr

Objavljeno:

Marko Perković Tomspon sinoć je održao koncert u Skradinu. I ovog puta izveo je svoju pesmu zbog koje je u publici grmelo "za dom spremni", uz istovremeno dizanje desne ruke.

"Moram da kažem dve reči. Dakle, imamo jednu pesmu iz Domovinskog rata oko koje se diže velika prašina. Nemojte da se to čini kao izgovor ili pravdanje, nije, za svaku dobru stvar se diže prašina, tako kaže naš narod, pa tako i za ovu našu pesmu koja je iz Domovinskog rata, koja je jedna od simbola Domovinskog rata.

To je naša simbolika koju ne damo, ako je se odreknemo, odreći ćemo se i sebe, možda i Domovinskog rata... Otpevaćemo u sećanje na Domovinski rat pesmu Čavoglave, onako kako smo je pevali... Idemo zajedno...", rekao je Tompson i za nekoliko minuta se čulo "za dom spremni".

Uzvikivanje tog ustaškog pozdrava na javnom prostoru predstavlja kršenje zakona i Ustava Republike Hrvatske, pa se postavlja pitanje da li će policija da reaguje, piše Index.hr.

Pre dve nedelje je stigla vest kako je Visoki prekršajni sud doneo presudu prema kojoj je izvođač pesme "Bojna Čavoglave" pravosnažno prekršajno kažnjen zbog javnog uzvikivanja pozdrava "za dom spremni" na njenom početku.

Presuda je donesena 13. juna ove godine, a njom je kažnjen makaraski pevač Mario Roso koji je Tompsonovu pesmu izveo na jednom od makarskih trgova prilikom obeležavanja 20. godišnjice akcije Oluja.

Međutim, Prekršajni sud u Šibeniku je već ranije ove godine oslobodio Marka Perkovića Tompsona u postupku koji je pokrenut zbog korišćenja ustaškog pozdrava "za dom spremni" na tri koncerta iz 2016. i 2017. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.