UHVAĆENI NAPADAČI NA SRBE KOD KNINA! Akcija hrvatske policije
Ilustracija, Foto: Profimedia

slučaj blizu rešenja?

UHVAĆENI NAPADAČI NA SRBE KOD KNINA! Akcija hrvatske policije

U toku intenzivno kriminalističko istraživanje vezano uz taj događaj koje je obuhvatilo više osoba, no ono nije završeno

Objavljeno:

Policija je u utorak, kako saznaje Jutarnji list iz dva nezavisna izvora, privela više osoba za koje sumnjaju da su učestvovali u napadu na goste lokala Petko u Uzdolju kod Knina, koji su u sredu 21. avgusta gledali fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Jang Bojsa. Prema istim izvorima, priveden je veći deo napadača dok se za nekima, koji su navodno takođe identifikovani, u utorak uveče još intenzivno tragalo.

Iz policije nije bilo moguće dobiti ni potvrdu ove informacije, ni bilo kakve druge detalje, dok se ne dovrši kriminalističko istraživanje.

Marica Kosor, portarolka PU šibensko-kninske, kazala je kako je istina da je u toku intenzivno kriminalističko istraživanje vezano uz taj događaj koje je obuhvatilo više osoba, no ono nije završeno.

Podsetimo, prošle srede dogodila su se dva napada na goste kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prenos utakmice spomenutog beogradskog kluba, u Đevrskama i u Uzdolju. Napadači u Đevrskama vređali su prisutne na nacionalnoj osnovi razbijajući pritom flaše i vešalice. No, njih su vlasnik kafića i gosti identifikovali te ih je policija brzo privela. Radi se o 28-godišnjaku i 25-godišnjaku. Policija je u vezi tog događaja podnela pet prekršajnih i jednu kaznenu prijavu.

Međutim, napad u Uzdolju bio je puno ozbiljniji i, čini se, organizovaniji. Navodno je u lokal upalo desetak napadača s fantomkama na glavama. Bili su oružani palicama, daskama, a spominjala se i mačeta. Desetak napadača s “fantomkama” je ušlo u lokal s ciljem devastacije inventara i povređivanja prisutnih. Da su, za razliku od “kolega” iz Đevrsaka, napad isplanirali dokaz su i vozila koja su, radi nemogućnosti kasnije identifikacije, ostavili upaljena uz glavni put, podalje od parkirališta pred lokalom.

Na mesto napada dovezli su se automobilima, koje su ostavili malo dalje, upaljenih motora uz glavni put. Osim devastiranja kafića, fizički su napali prisutne te pritom lakše povredili više osoba. Najteže je stradao 17-godišnjak koji je neko vreme bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici. Ovaj je događaj, kako je saopštila PU šibensko kninska, okarakterisan kao kazneno delo izazivanja nereda, počinjeno iz mržnje, pa napadačima preti kazna do pet godina zatvora.

U proteklih nedelju dana policija je u službene prostorije dovela više osoba za koje su sumnjali da bi mogli biti povezani s ovim napadom. No, svi redom su opet pušteni. Do utorka. Očigledno je intenzivna policijska obrada na kraju urodila plodom. Za sada nema informacija da li su privedeni osumnjičeni pripadnici neke navijačke grupe. Više o svemu trebalo bi se doznati u sredu.

BONUS VIDEO: Hapšenje kod Skupštine Srbije

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.