ZNA SE KO JE ČOVEK KOJI JE PRETUKAO DOBRIVOJA I PSOVAO MU MAJKU SRPSKU! On je vrlo UTICAJAN ČOVEK!
Pretučeni Dobrivoje, Foto: SNV

STRAŠNo!

ZNA SE KO JE ČOVEK KOJI JE PRETUKAO DOBRIVOJA I PSOVAO MU MAJKU SRPSKU! On je vrlo UTICAJAN ČOVEK!

Saznaje se da će, skladno Zakonu o državnim službenicima, biti udaljen iz službe

Objavljeno:

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim Matkom Škalamerom iz Viškova i prijavila ga prijavila za krivična dela pretnje i nanošenja teških telesnih povreda, počinjena na osnovi nacionalne pripadnosti, na štetu 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića, hrvatskog državljanina srpske nacionalne pripadnosti, 20. kolovoza u Viškovu.

Novi list piše da je osumnjičeni Škalamera inače načelnik okružne kancelarije za zaštitu i spašavanje Rijeka, dugogodišnji iskusni član spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja i alpinista.

Takođe, radi se od dugogodišnjem iskusnom članu spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja, vrhunskom alpinistu, osobi koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude, osobe koje su se zatekle u nevolji.

Tim više je šok veći, s obzirom da je Škalamera poslednja osoba koja bi i do sada u nizu spasilačkih akcija iskazivala na bilo koji način rasnu netrpeljivost ili vređala na nacionalnoj osnovi.

U Tužilaštvo je stigao u pratnji advokata Arsena Stipinovića i Duška Miočića te se tamo zadržao više od sat vremena, što verojatno znači da je iznosio aktivnu odbranu. Prema neslužbenim informacijama Novog lista, Škalamera negira da je Arsiću pretio na nacionalnoj osnovi, za šta se sumnjiči.

Saznaje se da će, skladno Zakonu o državnim službenicima, biti udaljen iz službe.

Sumnjiči ga se da je utorak oko 20 sati ispred zgrade u Viškovu tokom verbalnog sukoba s oštećenim zbog parkiranja automobila, pretio 70-godišnjaku i fizički ga napao, pritom ga vređajući po nacionalnoj osnovi. Osumnjičeni M. Š., kako neslužbeno saznaju mediji, negira da je oštećenom psovao “majku srpsku”, kako tvrde povređeni muškarac i jedna osoba iz njegove porodice. Navodno ni drugi svedoci, koji nisu porodično povezani s nijednom stranom, istražiteljima nisu naveli da su čuli sporno vređanje po nacionalnoj osnovi.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.