NA BOGA NISU MISLILI! Vozač autobusa i šef turističke agencije pali zbog nečeg NEVEROVATNOG!
Zaplenjeno 341,8 kilograma marihuane, Foto: carina.gov.hr

dolijali

NA BOGA NISU MISLILI! Vozač autobusa i šef turističke agencije pali zbog nečeg NEVEROVATNOG!

Načelnik policijske stanice Gruda, Matko Klarić, naglasio je da je reč o jednoj od najvećih zaplena narkotika u Hrvatskoj...

Objavljeno:

Vidljiva nervoza B. M., (40) vozača autobusa dubrovačke putničke agencije, na graničnoj kontroli navela je službenike granične policije i carine da na graničnom prelazu Karasovići pregledaju prtljažni prostor vozila. Rezultat je druga najveća zaplena droge u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ikad - 341,8 kilograma marihuane.

- Službenici granične policije i carine uočili su nervozu kod vozača, što je pobudilo njihovu sumnju. Pregledom prtljažnog prostora uočeno je 17 velikih putnih torbi za koje je vozač rekao da se u njima nalazi sportska oprema. Nakon što mu je rečeno da otvori jednu od torbi, uočen je sadržaj zbog kojeg smo od Opštinskog državnog tužilaštva i sudije zatražili i dobili nalog za pretres, tokom čega smo pronašli još četiri torbe različitih veličina te smo u daljem toku istrage uhapsili još jednu osobu koju osnovano sumnjičimo za povezanost s ovim kaznenim delom - rekao je upravnik Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica.

Načelnik policijske stanice Gruda, Matko Klarić, naglasio je da je reč o jednoj od najvećih zaplena narkotika u Hrvatskoj.

Predstojnik granične carinske uprave Karasovići, Jure Ursićm upravo je ovakvu koordinaciju naglasio kao ključni faktor za postizanje sličnih uspeha. Kako se nezvanično saznaje, uhapšeni su vozač B. M. (40) i vlasnik turističke agencije N. Č. (34). Vozač je navodno pred sam početak ove turističke sezone planirao da ode na rad u Nemačku, ali je poslednjem trenutak odustao i pristao da "odradi" još ovu sezonu na jugu Hrvatske.

Autobus je iz smera Crne Gore na GP Karasoviće na Debelom Brijegu pristupio u 15.25 sati. Kako prenosi "Jutarnji", već neko vreme, zbog opravdane sumnje u nelegalne aktivnosti, vozač je bio praćen a navodno i vlasnik slabo poznate dubrovačke turističke agencije koji je navodno sklon kockanju.

Sumnja se da su se udružili zbog prebacivanja marihuane na zagrebačko tržište.

- Van sebe sam. Ne želim ništa da komentarišem. Nisam u stanju. Molim vas da me shvatite - rekla je vidno skrhana, kroz suze, supruga uhapšenog N. Č.

Nakon istrage, obojica će biti privedeni dežurnom državnom tužiocu i sudiji. Vlasnik agencije pre nekoliko godina imao je saobraćajnu nesreću u Crnoj Gori gde je autobusom udario u neke strane biciklistice. Tada je proveo samo dan u istražnom zatvoru, a izašao je nakon uplaćenih 5000 evra kaucije.

Rekord još uvek drži zaplena od 705 kilograma marihuane iz 2005. godine, ali se ova zaplena, uprkos tome, može smatrati rekordnom u poslednjem veku. Inače, dubrovačka policija može pohvaliti s više od deset zapljena narkotika kojima je plijen bio teži od 50 kilograma.

foto: carina.gov.hr

- Vrednost droge u ovom obliku u kakvom je vidite iznosi 676 000 evra, ali bi u maloprodaji dosegnula 2 028 000 evra. Dosad se možemo pohvaliti sa zaplenjenih više od 2,5 tona marihuane, 14,5 kilograma kokaina i 70 kilograma heroina, što su rezultati kakve nemaju ni mnoge veće policijske uprave - rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.